Клуб добио још две казне Евролиге

85

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс добио је у петак 3.3.2017. године две одлуке дисциплинског судије Евролиге, за два одвојена прекршаја, који ће клуб коштати чак 42 хиљаде евра!

КК Црвена звезда мтс кажњен је сумом од 18 хиљада евра због како је наведено „лоше организације утакмице са Фенербахчеом 12. јануара ове године“, а као главни разлог наводе се закрчени пролази и превише гледалаца у дворани „Александар Николић“ чиме је била угрожена безбедност свих на трибинама на том мечу.

И овога пута уважени су поједини аргументи клуба који је у своју одбрану навео да дворана „Александар Николић“ логистички ограничава могућности КК Црвена звезда мтс да организује утакмицу Евролиге по свим захтевима тог такмичења, посебно због чињенице да су у дворани морали да буду присутни и бројни припадници обезбеђења и полиције јер је та утакмица означена као меч „високог ризика“.

Због идентичног, и као отежавајућа околност, поновљеног прекршаја, КК Црвена звезда мтс кажњен је сумом од 24 хиљаде евра за утакмицу која је одиграна 26. јануара 2017. године против атинског Панатинаикоса.

Клуб је такође похваљен и за огромне напоре које је учинио у претходне две утакмице са Галатасарајем и Бросе Бамбергом, које су такође носиле епитет „високог ризика“ али су организоване без грешке. Клуб овом приликом жели да се захвали и представницима полиције који су максимално помогли КК Црвена звезда мтс да организује те утакмице.

КК Црвена звезда мтс зато још једном, последњи пут ове сезоне, апелује на све који се буду нашли у дворани на евролигашкој утакмици нашег клуба, да се доследно придржавају упутстава клуба и сугестија редара и обезбеђења, јер је клуб и даље под условном казном пражњења дворане на некој од наредних утакмица и то у тренутку када екипа која је најпријатније изненађење такмичења, има шансу да се домогне плеј офа.

КК Црвена звезда мтс је само ове године на име казни (највећи део отпада управо на закрчене пролазе и бацање предмета у терен) платио суму од чак 70.500 евра.

Претходни текстЗвезда славила против Динама
Следећи текстСрећан рођендан Црвена звездо!