Звездине даме у суботу у Старој Пазови

66

Одбојкашице Црвене звезде у суботу 4. марта, на 72. рођендан нашег Спортског друштва, играју дерби меч 17 .кола Суперлиге Србије. Црвено-беле ће одмерити снаге са лидером Јединством у Старој Пазови.

У првом делу сезоне изабранице Мирјане Мусулин су доживеле пораз од Јединства резултатом 1:3 (23:25, 25:18, 17:25, 19:25), али су од тог неуспеха везале осам узастопних победа у шампионату и избиле су на 2. место на табели.

Јединство је доста тежак противник. Заслужено се налазе на првом месту на табели, недавно су освојиле и Куп Србије, али на нама је да пружимо добру партију, као што смо то радиле од почетка другог дела сезоне. Требало би да играмо нашу игру, без неке нервозе и стреса. Не би требало да се оптерећујемо резултатом, битно је да одиграмо максимално сконцентрисано, а онда ће и резултат доћи – изјавила је Бојана Миленковић.

Звездин примач сервиса подсећа да су Јединство и Звезда једине две екипе које нису поражене у другом делу Суперлиге.

С обзиром да ни Јединство, а ни ми нисмо изгубили меч у другом делу сезоне ово ће бити добра увертира пред плеј-оф. Ова утакмица ће нам доста значити да видимо у каквој смо форми. Последње мечеве смо одиграли са мало слабијим противницима и то нису биле јаке утакмице где смо морали да дамо свој максимум. Сада имамо прилику да одмеримо снаге са Јединством и уверимо се у прави однос снага са ривалима у борби за титулу – рекла је Миленковићева.

Утакмица 17. кола Суперлиге Србије између Јединства и Црвене звезде игра се у суботу 4. марта од 19 часова у Хали спортова у Старој Пазови. Меч ће судити Владимир Цветковић и Роберт Леко.

Претходни текстДерби у Новом Саду за крај лигашког дела Суперлиге
Следећи текст„Вечити дерби“ у четвртфиналу Купа