Аџић: Целог живота чекам овај тренутак

80

За неке од црвено-белих фудбалера сто педесет трећи вечити дерби ће бити прилика да се први пут у сениорској конкуренцији нађу на терену са својим вечитим ривалом.

Један од њих који чека своју шансу, млади крилни нападач Лука Аџић голом у претходном колу показао је да је у одличној форми.

У Црвену звезду сам дошао са седам година и од тада редовно играм дербије у свом узрасту. Заиста сам од малих ногу упознат са тим посебним осећајем који имаш када истрчиш на терен са својим вечитим ривалом. Небитно колико година имаш, то је увек посебан изазов. Не памтим тачан број, али имам више победа у дербијима у досадашњем периоду који сам провео у омладинској школи. Сада је време да почнем да водим статистику учинка на дербијима у првом тиму. Надам се да ћу је у суботу започети победом — рекао је Аџић.

Деби на вечитом дербију у сениорској екипи са собом носи посебну тежину.

Сада је све другачије и много озбиљније. Никада нисам имао прилике да играм утакмицу пред тако великим бројем навијача као што верујем да ће у суботу бити на нашем стадиону. Цео живот сам у Звезди и ово је тренутак који толико дуго чекам. Заиста немам трему, једва чекам утакмицу и надам се да ћу добити шансу. Сигурно ми гол који сам постигао у претходном колу доноси одређену дозу смирености и сигурности пред суботњу утакмицу.

Аџић зна какав је осећај постићи гол на вечитом дербију.

Дао сам три гола у дербијима у Oмладинској школи. Посебно ми је драг погодак који сам постигао на утакмици коју смо играли на нашем терену када смо победили 3:1. Дао сам први гол и било ми је драго што је то покренуло екипу и после тога смо забележили убедљиву победу.

За дванаест година колико је у клубу, Лука није пропуштао окршаје вечитих ривала.

Сваки дерби првог тима од када сам у клубу сам испратио са трибина. Никад се није поклопило да моја генерација скупља лопте на тако важној утакмици и морам да признам да нам је то тад тешко падало. Сваки дечак сања да осети атмосферу вечитог дербија на терену. Драго ми је што ми се сада указала прилика да је осетим из још бољег угла.

Изабраници Миодрага Божовића даће све од себе да победом улепшају прославу рођендана клуба.

Знам да ће Звезди и нашим навијачима за рођендан најлепши поклон бити победа. Немам других жеља, само да се покажемо у најбољем светлу на дербију, да одиграмо као што умемо и свима улепшамо славље тиме што ћемо победити. Верујем да нашим навијачима није потребан посебан позив, довољан повод да се у суботу испуни стадион је 72. рођендан Црвене звезде — поручио је Аџић.

Претходни текстМарт је Звездин месец!
Следећи текстЗвезда на рођендан поразила Реал