Срнић: Од омладинаца навикао на победе

58

Као Звездино дете Славољуб Срнић је од првих дана када је почео да тренира фудбал спознао важност вечитог дербија.

Од тада, ова утакмица за њега представља прави празник фудбала.

Још од омладинског периода за мене је била посебна част да играм на вечитом дербију. Није фраза када се каже да та утакмица носи посебну драж. Јесам тада био дечак коме је забава на тренинзима била најважнија, али сам ипак био свестан тежине коју са собом носи црвено-бели дрес. Увек је на дербије долазило више навијача, а када си дечак то ти импонује и даје ти додатну снагу на терену — рекао је Срнић.

Звездин крилни нападач по лепом ће памти окршаје са вечитим ривалом из омладинског периода.

Играо сам пет или шест пута против Партизана у том периоду, не памтим тачно резултате, али имам позитиван скор. Играм на таквој позицији да сам се неколико пута и уписао у листу стрелаца. Најдража ми је победа у омладинцима када нас је водио тренер Владан Милојевић. Утакмица није директно утицала на освајање титуле, све је већ било решено, али смо након победе над Партизаном подигли шампионки пехар на нашем стадиону. То ми је најлепша успомена из тог периода. Такође, дербије из млађих селекција памтићу и по томе што је уз мене на терену био мој брат, а увек је лепо да имате са ким да поделите лепе тренутке.

Од када се 2015. године вратио у Црвену звезду Срнић је одиграо четири вечита дербија.

Наставио сам тај тренд добрих резултата на утакмицама са Партизаном, тренутно имам више победа. У моја прва два дербија забележили смо победе, а имам један нерешен исход и један пораз. Надам се да ће позитивна статистика остати на снази и након овог викенда. Сви са нестрпљењем очекујемо почетак меча, ужелели смо се оваквих утакмица у протеклим месецима. Желимо да покажемо навијачима колико смо напорно радили како бисмо им из недеље у недељу доносили радост и нове победе, а Партизан је наредна препрека на том путу.

Звездин крилни нападач искористио је прилику да позове навијаче да улепшају прославу рођендана клуба.

За све Звездаше 4. март је посебно важан дан, а пошто се сад погодило да је и дерби истог дана надам се да ће навијачи имати повода за дупло славље ове суботе. Не сумњам да ће направити невероватан амбијент и тиме нам дати додатну снагу на терену. Сваки играч жели да клубу и навијачима подари победу. Наравно да бих волео да голом директно утичем на то, али у оваквим ситуацијама појединци заиста нису битни. Најважније је да се као екипа добро покажемо и забележимо 63. првенствену победу у дербију — поручио је Срнић.

Претходни текстЗвезда обезбедила пласман на Ф4 Купа Милана Циге Васојевића
Следећи текстРадоњић: Додатним искораком до победе