Звезда рутински са Олимпијом, брига су повреде

66

Кошаркаши Црвене звезде мта остварили су сигурну победу против Олимпије у 24. колу АБА лиге, резултатом 88:67 (36:22, 16:12, 25:15, 11:18).

Пред 3500 гледалаца Звезда је дошла до ових бодова и 23. победе у резултатски неважном мечу, у коме није било никакве резултатске неизвесности. Да ће бити тако могло је да се наслути веч после првих 150 секунди игре, и серије црвено-белих 12-0 после које је тренер ОЛимпије Окорно затражио први тајм аут.

Већ након првих 10 минута, изабраници Дејана Радоњића су убацили чак 36 поена, на полувремену су имали 20 поена предности, током треће деонице и +30, Олимпија је на крају добила последњу деоницу 18-11 када је дошло до видљивог опуштања у редовима црвено-белих, који су поново играли са скраћеном ротацијом, у којој није било Дангубића, Јовића и Гудурића, који се пожалио на повреду на загревању, па је тренер Радоњић одлучио да не ризикује са беком црвено-белих.

Утакмица у дворани „Александар Николић“ била је прилика за тренера црвено-белих да укаже шансу свим играчима, а Петар Ракићевић је за 22 минута имао врло запажену ролу – меч је завршио са 15 поена и 5 скокова. УТакмица у понедељак увече остаће упамћена као и 200. меч Чарлса Џенкинса у дресу Црвене звезде.

КК Црвена звезда мтс:Волтерс 12 + 8 ас, Томпсон 6, Митровић 2, Лазић 8, Симанић 11, Добрић 6, Симоновић 6, Ракићевић 14 +5 ск, Џенкинс 8, Гудурић, Кузмић 4 + 6 ск, Бјелица 11.

Мислим да смо од самог старта урадили оно што је било потребно да би овај дуел могао да иде у нашу корист и да бисмо неке планове могли да спроведемо у дело. Сигурно да није добро када поред терена видимо онолики број играча, али видећемо шта сваког дана може да се очекује када је то у питању – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић и онда се осврнуо на новог играча поред клупе, Марка Гудурића.

Марко је малтене у свлачионици пред меч стављен на списак повређених. Уочи састанка смо видели да та повреда захтева да он не буде у тиму. Имаћемо сутра и прекосутра тренинг, видећемо колико може да се поправи ситуација и колико то може да утиче на квалитет игре, с обзиром на то да у четвртак играмо против Бамберга, тима који је показао да може да наступа на изузетном нивоу и код куће и у гостима.

Наредни меч кошаркаши Црвене звезде мтс играће у четвртак у оквиру 24.кола Евролиге против Бамберга у Београду.

Претходни текстЗвезди друго место на Првенству Србије на ергометрима
Следећи текстТурнир у Херцег Новом и наши летњи кампови