Манојловић: Једва чекам дерби

70

Деби на голу Црвене звезде забележио је управо на вечитом дербију. Од тада Филип Манојловић самоуверено чува межу црвено-белих и очекује да упише прву победу над вечитим ривалом.

Млади голман је на терену ватрену атмосферу вечитог дербија о којој се прича широм света осетио много раније.

Једном сам скупљао лопте на дербију који смо играли на Маракани и који смо победили. Тада сам био млађи кадет и то је заиста био посебан догађај за мене. Када си клинац много ти значи да се нађеш на терену на тако великој утакмици и да осетиш да си део те атмосфере. Жао ми је само што сам био на југу, а не на северу код наших навијача, али ево све се то годинама исправило и добио сам прилику да се заправо нађем на голу испред севера на дербију. Иако је одговорност много већа, лепше је када си у дербију на терену – рекао је Звездин голман.

Манојловић са нестрпљењем чека да његова екипа одмери снаге са вечитим ривалом.

Од првог дана када сам дошао у Звезду сањао сам да ћу једном игати дерби, тежио сам ка томе да једног дана постанем први чувар мреже Звезде, као и сваки голман који је тренирао овде. Мени се посрећило да забележим деби за први тим управо на вечитом дербију, то је било право ватрено крштење за мене. Тада сам пред почетак меча имао малу трему, али искуство које сам стекао међу стативама на првенственим утакмицама последњих месеци ми много значи, сигуран сам у себе и једва чекам да меч почне.

На прве две првенствене утакмице у пролећном делу сезоне Манојловић је успешно сачувао своју мрежу.

Морам да истакнем да нисам ни имао превише посла на овим мечевима, али свакако да ми много значи та чињеница за самопоуздање пред дерби. Очекујем да ће бити борбена, напета, утакмица пуна лепих потеза. Ово нам је одлична прилика да се још више бодовно одаљимо од Партизана и да мирније наставимо сезону. Верујем да ћемо је искористити. Напорно смо сви радили у припремном периоду како бисмо остварили победу, не само на овој, већ и на свим наредним утакмицама. Партизан је наредна препрека. Имају добар тим, сигурно су се и они добро припремили, али ми гледамо само нашу игру и даћемо све од себе да пред својим навијачима освојимо нова три бода у суботу.

Манојловић се нада да ће у суботу, поред рођендана, његова екипа славити и победу.

На таквој сам позицији да Звезди за рођендан тешко могу да поклоним гол, али могу да обећам да ћу дати све од себе да сачувам мрежу. Победа би наравно била најлепши поклон мојих саиграча и мене клубу и навијачима, тиме бисмо употпунили славље. Не сумњам да ће навијачи нама поклонити незаборавну атмосферу и подршку која ће носити све нас на терену свих 90 минута, као што увек и раде – рекао је Манојловић.

Претходни текстЦрвено-бело вече у Бијељини
Следећи текстЗвезди друго место на Првенству Србије на ергометрима