Божовић: Идемо по нова три бода

66

Овог викенда утакмицама 23. кола наставља се Суперлига Србије. Црвена звезда гостује екипи Бачке, а меч је на програму у суботу, 25. фебруара, од 13 часова.

Шеф стручног штаба црвено-белих Миодраг Божовић истакао је да од својих играча очекује нова три бода.

Бачка се налази у врло незавидној ситуацији, мораће да пруже свој максимум како би направили неки добар резултат. Ми смо свим екипама велика мотивација и не сумњам да ће тако бити и овог пута. Надам се да ће терен бити у добром стању и да ћемо моћи да играмо леп фудбал. Од своје екипе очекујем да наставимо серију победа и упишемо нова три бода. Бачка неће да се брани, најавили су офанзиву, као и Нови Пазар. Очекујем да ће нас сутра напасти — рекао је Божовић.

Доналд и Ле Талек су задобили повреде на утакмици са Новим Пазаром.

Доналду сам рекао да није боксер па да му требају руке. Има посебну врсту завоја која га штити и са којим може да игра. Сигурно ће се припазити да евентуално не падне, али он нам је један од најважнијих играча у екипи и без њега би нам било много теже. Ле Талек још увек има последице ударца. Тренирао је последња два дана и мислим да ће и он бити спреман за меч. Овог пута Милић је у комбинацији за састав, одрадио је суспензију због четири жута картона, а да ли ће играти видећемо. Овог пута у првих 18 планирам да уврстим и Срнића, а никога не планирам да одморим пред дерби.

Марку Петковићу прети суспензија уколико добије жути картон на мечу са Бачком.

Нисам размишљао да га одморим како не би дошло до суспензије пред дерби. Он иначе не добија лако картоне. Од старта сезоне има само три картона, а игра у одбрани. Уколико се догоди тражићемо неко друго решење за дерби. Још увек не размишљамо о утакмици са Партизаном, сада је најважније да сутра победимо Бачку, свака утакмица нам је подједнако важна.

Искусни стратег осврнуо се и на учинак новог појачања Боаћија.

Било му је тешко да покаже нешто у првој зтакмичарској утакмици зато што је Нови Пазар играо са пет играча у последњој линији, изванредно су се бранили. Бочни играчи му нису много помагали да направе већи број играча у шеснаестерцу. Изгледао је доста усамљено, али сматрам да је то играч који ће много помоћи Црвеној звезди и који има квалитет.

Било је речи и о одласку искусног штопера Зорана Рендулића.

Рендулић је имао улогу да засмејава играче пошто је јако духовит. Шалу на страну, он је играч у годинама и када би играо питали бисте зашто не игра неко млађи, а када не игра онда зашто није на терену. Стално су иста питања, мало сам се уморио од њих. Нормално је да ћемо пустити играча од 32 године да оде. Нашао је инострани ангажман и желим му сву срећу у каријери. Ту су Фримпонг и Луковић, Ле Талек такође може да одигра штопера, као и Рачић. пробали смо да доведемо још једног квалитетног играча на тој позицији, али ви знате да скоро све остале екипе кубуре са штоперима. Тешко је довести штопера који је млад, леп, бесплатан и који може да се прода.

Тренер Божовић најавио је смену генерација у јуну.

Имамо доста играча у свим линијама тима. У јуну ће доћи до смене генерација, неки играчи ће отићи, неки ће завршити каријеру. Морамо да припремамо млађе играче да играју за Црвену звезду од јуна. Нереално је очекивати од младог играча који тек дође у Црвену звезду да одмах бљесне, то су врло ретки случајеви.

Већ сада говори се о очекивањима од квалификација за европска такмичења.

Ово је тек друго коло пролећног првенства и тешко је говорити да ли ова екипа има потребан квалитет за Европу. Чини ми се да већ годину дана одговарам на иста питања. Већ сам рекао да је тешко проценити колике домете нека домаћа екипа може да оствари у европским такмичењима. Да бисмо остварили значајнији успех у Европи неопходан је много озбиљнији и студиознији рад и инфраструктура.

Новинаре је занимало колико на екипу утичу саопштења медијима која већ другу недељу шаље Раднички из Ниша у којима оптужује Црвену звезду.

Мени смета зато што знам да су људи из Радничког много поштени, а када такви поштени људи нападају клуб као што је Црвена звезда онда то мора да нам смета. Мислим да је Раднички пример поштења — закључио је Божовић.

Претходни текстЗвезда и Терме Чатеж настављају сарадњу
Следећи текстЗвезда у Каћу против Југовића