Фантастична Звезда срушила Галату

60

На крилима феноменалне подршке са трибина, кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Галатасарај у 23. колу Евролиге веома убедљиво 77:58 (20:17, 28:12, 16:13, 13:16).

Мотива је било на претек, а то се и јасно видело на терену. Кошаркаши Црвене звезде мтс одиграли су утакмицу са огромном енергијом и изванредном одбраном прилично лако савладали Галатасарај – 77:58 (20:17, 28:12, 16:13, 13:16).

На крилима фантастичних навијача који су 40 минута здушно бодрили изабранике Дејана Радоњића, црвено-бели су од почетка до краја меча били одлучни. На крају, уписали су веома убедљиву победу и то 13. у текућој сезони Евролиге која им даје за право да верују у пласман у плејоф.

Питање победника било је неочекивано брзо решено, готово у другој деоници. Звезда је феноменалном одбраном лимитирала противника на само 12 поена у том кварталу, а постигла чак 28. У наставку је приступ игри био исти, ритам оборен па је меч праткично рутински приведен крају на радост изванредних навијача.

Иако је тимска игра била кључна и овог пута, требало би поменути и индивидуалне учинке, превасходно Бранка Лазића. Звездин мотор у одбрани, у овом мечу је показао и фантастичан нападачки арсенал. Већ у првом полувремену имао је на свом конту четири тројки из исто толико покушаја, а до краја меча је убацио и још једну те је меч завршио са чак 17 поена, без промашаја за три поена (5/5)

На почетку меча виђен је прави шутерски обрачун. За само шест минута игре виђено је седам тројки. Четири су погодили црвено-бели, а предњачио је Бранко Лазић са три колико је дала и екипа Галатасараја. Звездина добра одбрана затворила је прилазе ка кошу турском саставу, а шут из даљине држао је госте у игри. Ипак, након закуцавања Огњена Кузмића резултат је гласио 16:10.

Звезда је сачувала предност до краја периода, али се чинило да квалитетом игре заслужује и више од плус три (20:17).

У другој деоници одбрана црвено-белих је и даље била близу савршенства. Галатасарај је постигао пет поена за пет минута, а четврта тројка фантастичног Лазића донела је Звезди прво двоцифрено вођство на мечу (33:22). Звездина машинерија није стајала.

Вољни моменат је био на високом нивоу, одбрана изузетна, а напад све течнији. Мало по мало разлика је расла. Симоновићево и Кузмићево закуцавање па Џенкинсова тројка донели су црвено-белима плус 19 у самој завршници другог периода (46:27). То је била разлика и на полувремену јер су обе екипе постигле по кош.

Трећи период донео је изузетно паметну и стрпљиву игру црвено-белих. Ритам је оборен, одбрана додатно учвршћена, у нападу су се тражила решења под кошем, а тамо је био изванредни Кузмић. Када су се сјајном центру придружили поенима, поново Лазић петом тројком и Јовић полагањем разлика је досегла великих плус 26 (62:36).

Звезда је изузетно рано обезбедила победу и остатак меча је био рутина за изабранике Дејана Радоњића. Озбиљан приступ играча и слављеничка атмосфера невероватних навијача обележили су последњу деоницу. Одбрана је чувала вођство, а паметна решења у нападу нису дозволили да разлика иде испод 17 поена.

Жесток ритам утакмица се наставља за црвено-беле. Већ у понедељак у дворани “Александар Николић“ Звезда ће угостити Олимпију, а 2. марта се наставља евролигашки пут мечом против Бросе Бамберга у Београду.

Претходни текстУ недељу против Мокре Горе
Следећи текстРадоњић: Посебна победа против Галатасараја