Четврта спортска конференција одржана у Београду

86

Четврта узастопна спортска конференција у организацији КК Црвена звезда мтс и Евролиге, окупила је велики број еминентних стручњака у области маркетинга и менаџмента у спорту који су поделили искуства са студентима.

У просторијама Звездиног партнера хотела „Crowne Plaza“ одржан је спортски форум под називом „Sport Conference 2017″.

Спортска конференција имала је за циљ да на једном месту окупи стручњаке из области менаџемента и маркетинга у спорту који би кроз излагање и интерактивну дискусију пренели своје искуство и део знања студентима који су заинтересовани за ову област.

Догађај је отворен конференцијом за штампу, након које је уследило такмичење у решавању студије случаја под називом „Case Study Challenge“ . Веома интересантно надметање организовао је КК Црвена звезда у сарадњи са партнером “ViaTrucker“. Такмичари су имали задатак да осмисле начин на који би интегрисали ресурсе КК Црвена звезда у пословање “ViaTrucker-а“. Тимови који су учествовали у такмичењу су „Лестер“, „Фонси“, „АпаТим“ и „Заљуби се у футсал“.

Након такмичења уследило је излагање Слободана Бранковића који је испред Атлетског савеза Србије полазницима конференције пренео своја искуства из спорта, како у такмичарској, тако и у менаџмент области. Слободан је детаљније упутио све присутне у сам процес организовања Европског атлетског првенства које ће се почетком марта одржати у Београду.

У наставку конференције Горан Шашић, представник Евролиге је добио реч. Тема је била „Евролигин Фајнал фор” током које су сви присутни били упознати са начином организовања једног озбиљног такмичења као што је завршница Евролигиног такмичења.

После краће паузе сви присутни су имали прилику да од Бранимира Лазића, Игора Јанковића, Небојше Мандрапе и Руже Илић чују искуства са сјајно организованог Европског првенства у футсалу у “Комбанк арени“.

Такође, олазници конференције су имали част да од генералног секретара Ватерполо савеза Србије, Немање Маријана сазнају све о организацији Европског првенства у ватерполу, на ком је наша репрезентација освојила прво место. Немања је полазницима конференције представио колико је комплексан процес организовања једног оваквог такмичења у Комбанк арени.

Пред сам крај конференције, уследила је панел дискусија на тему „Важност друштвених мрежа у промоцији спортских догађаја”. У панел дискусији су учествовали Небојша Мандрапа, Немања Маријан и Соња Милићевић.

А за крај остављено је проглашење победника студије случаја коју је задао ВиаТруцкер, партнер КК Црвена звезда. Тим који је имао најбоље решење по мишљењу жирија је тим „Заљуби се у футсал”.

Конференција је и ове године наишла на добар одзив код студената, чему је посведочила сала попуњена до последњег места током целог дана.

КК Црвена звезда мтс са поносом истиче да ће се и у наредним годинама трудити да одржи ову лепу, сада већ традиционалну манифестацију. Едукација младих је увек била међу приоритетним задацима клуба, баш као и бројне друштвено-одговорне акције које КК Црвена звезда мтс уз подршку бројних партнера успешно организује.

Претходни текстНови тријумф црвено-белих
Следећи текстЦрвено-беле у Крању