Анђелковић: На терену све као пре десет година

67

Сјајну форму која га је красила крајем првог дела сезоне Душан Анђелковић пренео је и у пролећни део шампионата. Продори по левој страни и прецизни центаршутеви нису изостали ни на премијерном мечу против Новог Пазара.

Један од јачих утисака са утакмице ми је и то што сам на терену десно од себе имао Луковића, испред је био Милијаш, као да сам се вратио неких десетак година уназад. Заиста леп осећај, само њихово присуство на терену улива мени, као и осталим саиграчима сигурност. Сигуран сам да ћемо ми мало искуснији помоћи младим играчима и на прави начин сви заједно изнети ову сезону – рекао је Анђелковић.

Наредни тест изабраници Миодрага Божовића имаће у Бачкој Паланци.

Припреме за меч са Бачком кренуле су од тренутка када је судија одсвирао крај прошле утакмице. Почели смо да се спремамо, фокусирани смо само на ту утакмицу и на тај начин ћемо играти до краја. Приступаћемо максимално фокусирано једној по једној утакмици и размишљати само о томе како да из сваке изађемо са нова три бода. Најважније је да смо кренули победом, да смо први меч у овој години одиграли добро и одговорно на свим позицијама. Не сумњам да ћемо тако и наставити.

Звездин леви бек осврнуо се и на утакмицу са Новим Пазаром.

Дуго и напорно смо се спремали за почетак полусезоне, знали смо да долази екипа која ће да се брани, увек је тако на нашем стадиону. Презадовољан сам игром коју је екипа приказала на првом мечу у пролећном делу првенства. Били смо стрпљиви, чекали смо своју шансу, све време смо одлично контролисали лопту. Одбрана се добро показала, у прилог томе говори и чињеница да противничка екипа није створила ниједну шансу. Досата брзо смо играли, имали смо много центаршутева, продора по боковима, а шансе смо стварали и кроз средину. Сигурно смо могли да победимо и убедљивијим резултатом – поручио је Анђелковић.

Претходни текстМајица ПОБЕДНИК КУПА 2017 у продаји
Следећи текстНова спортска конференција КК Црвена звезда мтс