Звезда у финалу Купа

147

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ФМП у полуфиналу “Купа Радивоја Кораћа“ резултатом 76:60 и на тај начин обезбедили пласман у финале (недеља, 21:00) у ком ће се састати са бољим из меча Партизан – Мега Лекс.

Кошаркаши Црвене звезде мтс одиграли су још једну веома добру утакмицу на “Купу Радивоја Кораћа“ и победом над ФМП-ом обезбедили пласман у финале такмичења. Црвено-бели су савладали млади, али веома талентовани састав, “пантера“ резултатом … па ће се у недељу од 21 час у борби за трофеј састати са бољем из другог полуфиналног меча у ком се састају Мега Лекс и Партизан.

Звезда је решила питање победника готово у првом полувремену када су на крилима веома добре одбране и паметног напада стекли предност од 16 разлике. То је било са више аспекта веома добро, пре свега јер је у згуснутом распореду утакмица, у ситуацији када су црвено-беле погодиле бројне повреде, тренер Дејан Радоњић могао да задржи свежину у тиму.

Такође, оно што може да радује је свакако повратак Нејта Волтерса на паркет након повреде коју је задобио на загревању пред утакмицу са Вршцем у четвртфиналу Купа, као и Милка Бјелице који се пожалио на повреду у мечу са Цибоном. Они су своје минуте одиграли у завршници меча. Самим тим сви играчи у протоколу су уписали минуте, али и поене што довољно говори о разноврсности нападачких опција црвено-белих.

Звезда је ушла веома одлучно у меч. Одбрана је била на високом нивоу, а у нападу се играло по тактовима Марка Гудурића. Црвено-бели су дозволили ривалу да постигне само четири поена за шест пуних минуту, а на почетку седмог прва тројка Марка Симоновића на мечу донела је Звезди прво двоцифрено вођство 16:4.

У том периоду поменути Гудурић је убацио чак десет поена, а где је он стао надовезали су се његови саиграчи. На крају прве деонице Звезда је постигла чак 27 поена уз изванредан проценат за три поена од 50 одсто (5/10).

Чинило се да црвено-бели држе све конце утакмице у својим рукама, а наставак игре је то показао. Тренер Дејан Радоњић је честим изменама одржавао висок ритам и чувао свежину у саставу. Млади, али и веома талентовани састав ФМП-а није физички могао да парира Звезди и то је утицало на разлику.

Гудурић се вратио на паркет и убацио још 11 поена у другој деоници. На свом конту је имао 21 поен на полувремену, а Звезда плус 16 (48:32).

У наставку сусрета црвено-бели су и даље били у добром ритму. Јовић је држао ритам сусрета у својим рукама и разигравао своје саиграче, а убрзо су двоцифрени постали и Џенкинс и Симоновић који су погађали у високом проценту. Ритам је био у благом паду, чести фаулови су секли ритам утакмице, али нису смањивали квалитет игре изабраника тренера Радоњића.

Серијом 5:0, а након тројке Лазића Звезда је на почетку трећег периода стигла до плус 21 (53:32). Стицао се утисак да је питање победника полако решавано.

У наставку су изабраници Дејана Радоњића чврсто држали стечено вођство. Оно што је посебно обрадовало Звездаше је то да су у завршници меча на паркет изашли и Нејт Волтерс и Милко Бјелица показавши да опоравак од повреда тече веома добро.
Звезда је прилично рутински привела меч крају и на крају остварила победу 70:16 која је вратила црвено-беле у финале “Купа Радивоја Кораћа“ након прошлогодишње паузе. Црвено-бели ће се у финалу које је заказано за недељу од 21 час састати са бољим из другог полуфиналног сусрета у ком се састају Мега Лекс и Партизан.

Црвена звезда мтс – ФМП 76-60 (27:14, 21:18, 19:14, 9:15)

Црвена звезда мтс: Волтерс 2, Томпсон 6, Митровић 4, Лазић 6, Добрић 5, Симоновић 10, Ракићевић 2, Џенкинс 11, Гудурић 21, Јовић 3 (6ас), Кузмић 4 (5ск), Бјелица 2.

ФМП: Раданов 4, Човић 4, Давидовац 7 (6ск), Апић 6, Лазаревић 5 (6ск), Бурсаћ, Шешлија, Кутлешић, Жижић 2, Љубичић 8, Остин 12 (7ск, 5бл), Болден 2 (9ск).

Претходни текстЗвезда убедљива против Солариса
Следећи текстЦрвено-бели убедљиво и сигурно до победе у дербију