Саопштење МРК Црвена звезда

122

Поводом настале ситуације и коментара по медијима у вези са повредом играча Шамот 65 из Аранђеловца, Ивана Ломића, у недељном сусрету против нашег клуба, МРК Црвена звезда се оглашава саопштењем.

Драги спортски пријатељи,

не бисмо желели да доливамо „уље на ватру“ и овим саопштењем желимо да ставимо тачку на оптужбе против нашег клуба и играча. Пре свега, желимо добро здравље и брз опоравак Вашем играчу, Ивану Ломићу. Ради се о сјајном играчу и особи, који је у сваком клубу дао велики допринос. Уверени смо да је ненамерно повређен од стране нашег играча Душана Андрејевића. Душан је „жесток фајтер“ на паркету, као такав и велики професионалац који на тренингу не штеди ни своје саиграче ни себе, дајући пример поштеног односа према ономе што ради. Такав је био и у претходним клубовима, са истим жаром и односом, али очигледно тада није сметао зато што није био Звездин играч!

Ако се утврди да је крив, прихватамо сваку казну, ако је то жеља одлазећих који су после деценије изгубили лагодност и привилегије.

Не видимо потребу за оваквим коментарима, јер колико смо упознати у извештају делегата после утакмице није наведена ниједна замерка, а дуел између Ивана и Душана, каквих има на стотине у рукомету, није окарактерисан као фаул. Ми желимо да заштитимо нашег играча. О немоћи на терену не бисмо трошили речи, јер у тренутку када се десио споран тренутак имали смо резултатску предност.

Разумемо Вас, пре свега са људске стране, због повреде Вашег играча, јер смо их и сами губили на утакмицама, а исходи су били тешке повреде и нажалост крај спортских каријера, услед којих нико није сносио последице.

Још једном, све честитке на победи, у атмосфери каква је потребна српском рукомету.

Спортски поздрав,

МРК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Претходни текстРадоњић: Ситуација са повређенима неизвесна
Следећи текстАндрејевић: Желим Ивану Ломићу брз опоравак