Омладинци: Звездин тим за Лигу шампиона

117

Паралелно са првим тимом, претходних дана склапале су коцкице и када је омладинска екипа Црвене звезде у питању.

Омладинци Црвене звезде су јесењи део сезоне завршили на другом месту на табели, уз три бода заостатка за првопласираним Бродарцем. У међусобном дуелу, наши омладинци су били поражени резултатом 3:2, а тренер Јован Станковић се током јесени у више наврата суочавао са проблемима, условно речено, јер се у редовима црвено-белих налази заиста велики број репрезентативаца (Лазар Романић, Дејан Јовељић, Лука Аџић, Стефан Цветковић, Вељко Николић, Лука Илић, Алекса Терзић, Југ Станојев).

Управо из тог разлога, Црвена звезда се ове зиме појачала. Омладинцима нашег тима придружиће се Матеус Вивеирос, недавно пристигли Бразилац који игра на позицији десног бека. Црвено-бели су јачи и за крило, јер је у наше редове стигао Ђорђе Панић, Исланђанин српског порекла, односно за штопера Антониа Митрева који је стигао из Македоније. Сви они се већ налазе у тренажном процесу, и како време буде одмицало, биће све уигранији и компактнији са екипом.

Осим нових играча, важна ставка у анализи квалитета Звездиних омладинаца је и чињеница да је велики број играча одрадио припреме са првим тимом. Лазар Романић, као први стрелац омладинаца са 13 погодака, одлично се показао и на припремама где је чак четири пута успео да се упише у стрелце. Запажену улогу на припремама имали су и Лука Аџић који је већ дебитовао и за први тим, Урош Рачић који је у више наврата играо за први тим, као и Лука Илић, Вељко Николић и Вања Вучићевић. Вучићевић јесенас није имао право наступа за Црвену звезду, и наредног пролећа ће такође бити веома значајно појачање за црвено-беле. Звезда ће бити јача и за Дејана Јовељића, талентованог фудбалера који због мононуклеозе није наступао већи део јесењег дела првенства.

Након анализе и разговора који су уследили при повратку екипе са Кипра, одлучено је да сви омладинци који су били на припремама буду на располагању тренеру Јовану Станковићу у походу на титулу шампиона у категорији омладинаца, а самим тим и учешће у Лиги шампиона за омладинце. Играчи који су били на припремама ће, истовремено, бити и на Б лиценци првог тима, и уколико буде било потребе, моћи ће да заиграју у Суперлиги.

Нема сумње да ће Црвена звезда имати веома моћан и квалитетан састав на пролеће. Биће занимљиво пратити учинак Звездиних омладинаца, јер делује да ова генерација може постићи много.

Претходни текстПоново код куће
Следећи текстРадоњић: Да ровити и болесни буду боље