Министар одбране и Ђенка у борби за трофеј ЕЛ

73

Кошаркаши Црвене звезде мтс Бранко Лазић и Чарлс Џенкинс налазе се у најужем избору кандидата за најбољег одбрамбеног играча Евролиге.

Кошаркаши Црвене звезде мтс Бранко Лазић и Чарлс Џенкинс налазе се у најужем избору кандидата за најбољег одбрамбеног играча Евролиге.

Поред „министра одбране“ и сада већ чувеног „Ђенке“ у конкуренцији за најбољег дефанзивца Евролиге, налазе се Екпе Јудо центар Фенербахчеа, Тајлер Ханикат (ЕФЕС), Костас Папаниколау (Олимпијакос), Кем Бирч (Олимпијакос) и Кајл Хајнс (ЦСКА).

Сама номинација тандема Црвене звезде мтс још једна је потврда сјајне сезоне црвено-белих у најјачем европском клупском такмичењу, али и признање за цео тим и клупу Црвене звезде мтс која игра једну од најчвршћих одбрана у целом такмичењу и у самом је врху на табели тимова који дозвољавају најмањи број поена у такмичењу (други тим Евролиге са 74.6 примљених поена).

У номинацији Чарлса Џенкинса наведено је да је тренутно најбољи „краљивац“ Евролиге са више од две освојене лопте по утакмици и један од стубова игре тима, док се за Бранка Лазића наводи да је његов учинак који је „невидљив“ у статистици немерљив и непроцењив за дефанзивну игру црвено-белих.

Претходни текстДиректор КК Црвена звезда мтс отпутовао на „All star“
Следећи текстБен Џонсон и Енди Вернон на Звездином семинару