Бен Џонсон и Енди Вернон на Звездином семинару

121

Атлетски клуб Црвена звезда организоваће 6. марта 2017. године спортско здравствени семинар под називом ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ.

Предавачи на семинару биће Бен Џонсон (Ben Johnson), Енди Вернон (Andy Vernon) и др Милан Милеуснић.

Теме:

Бенџамин Синклер „Бен“ Џонсон: Bio SPEED програм – биомеханика, снага, брзина, убрзање, брзински издржљивост, исхрана, психолошки моменат и превенција повреде.

Енди Вернон: Тежишне одреднице тренинга за тркаче на средњим и дугим стазама

Др Милан Милеуснић: Лечење и рехабилитација спортских повреда

Теоријски део семинара биће одржан у просторијама Mедија центра ФК Црвена звезда, опремљеног по свим стандардима за један овакав догађај. Након теоријског дела семинара биће одржан и практични део који ће држати Бен Џонсон.

Кратке биографије предавача:

Бенџамин Синклер „Бен“ Џонсон је био канадски атлетичар, који је освојио две бронзане медаље на летњим олимпијским играма 1984. године у Лос Анђелесу и златне медаље на летњим олимпијским играма у Сеулу, која му је касније одузета. Након спортске каријере посветио се научном раду, као и борби против допинга у спорту. Идејни је творац Био Спид система тренажног процеса о коме ће предавати на семинару.

Енди Вернон је британски тркач на средње и дуге стазе, специјализован у дисциплинама 5.000 метара и 10.000 метара. На Европском првенству у атлетици 2014. године у Цириху, Енди је освојио две медаље – сребро на 10.000м и бронзу на 5.000м. Учесник је последњих Олимпијских игара. Ендијев лични рекорд на 5.000м износи 13:11, а на 10.000м 27:42. Енди је тренанжно знање скупљао од највећих Британских и светских стручњака, а највише од Ника Бидеауа којем је сада тренер асистент, тренера који је у својој каријери тренирао Соњу Осаливен, Кети Фриман, Крега Мотрама, итд. Ендијеве терорије о тренингу средњих и дугих стаза представљају филозофију „Melbourne track club“, једног од највећих и најмодернијих бутика за производњу светских атлетских резултата на средњим и дугим стазама.

Др Милан Милеуснић
Завршио је интернационалну школу интервентне кардиологије у Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици. Специјалистичке студије из области физикалне медицине и рехабилитације завршава у Београду.
Завршио је многе едукације из области ласеротерапије, кинезиологије, ортоотике; школу за примену „Platelet-Rich“ плазме у репараторној медицини и рехабилитацији у Интернационалном Институту у Ајндховену, Холандија. Завршио је обуку из интервентне ехосонографије мускулоскелетног система у Бечу. Shock Wave терапијом је почео да се бави 2004. године а пре годину дана је почео са интензивним увођењем СW терапије у свакодневној терапији у многим установама, заводима и клиникама у Србији, БиХ, Албанији и Македонији. На Међународном конгресу медицине спорта и спортских наука одржаном у Београду 2012. године, учествовао је као предавач. Члан је Америчког удружења физијатара од 2008. године, Фимса од 2010. године, Српске асоцијације физијатара од 2011. године и УМСС-а од пре пар дана. Директор је Центра за рехабилитацију и репараторну медицину СМА у Београду и стални консултант у Плазма Медикал Центру у Београду.

Претходни текстМинистар одбране и Ђенка у борби за трофеј ЕЛ
Следећи текстЗвезда срушила и Берое!