Звезда лако до бодова у Скопљу

55

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су и 22.победу у сезони, пошто су у Скопљу победили домаћу екипу „Карпоша“ са 98:61.

Пред 2500 гледаца најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Лука Митровић са 15, Огњен Кузмић је убацио 14 поена, 13 је додао Марко Симоновић, по 10 су постигли Марко Гудурић и Огњен Добрић.

Црвено-бели су након неизвесне прве четвртине, појачали ритам у другој деоници коју су добили резултатом 26:13, а након тога у другом полувремену показали квалитет у односу на екипу домаћина, па је предност расла до коначних +37.

Тренер Дејан Радоњић равномерно је распоредио миутажу играчима, а у саставу није било Милка Бјелице, који се опоравља од лповреде леђа, али се на загревању пред меч повредио и Американац Волтерс:

Почећу са информацијом да Немања Дангубић сигурно неће моћи да игра на Купу Србије. Даље, Милко Бјелица уопште не може да тренира, а пред данашњи меч повредио се и Волтерс – и то на загревању. Налазимо се у доста незгодној ситуацији, чекају нас важни мечеви, а немамо времена да се одморимо и тренирамо. Победа је добра, али друго није добро. Славили смо без три играча. Похвалио бих своје момке за добру игру током целе утакмице – рекао је након утакмице тренер Дејан Радоњић.

Црвена звезда мтс: Волтерс, Томпсон 10, Митровић 15, Лазић 2, Симанић 3, Добрић 10 (2/4 за три), Симоновић 13, Ракићевић 3, Џенкинс 10, Гудурић 10 (5 ск, 7 ас, 3 укр), Јовић 8 (5 ас, 4 укр), Кузмић 14.

Црвено-бели ће преноћити у Скопљу, а у среду следи селидба у Ниш, на завршницу купа „Радивоја Кораћа“.

Претходни текстТри трофеја на турниру Сандански
Следећи текстЗвезда заустављена у осмини финала