Мунћан: Мајстори смо „златног сета“, верујем у победу

108

Одбојкаши Црвене звезде у уторак (19 часова) дочекују немачки Волејс Рајнмајн у реванш мечу осмине финала Купа ЦЕВ.

У првој утакмици црвено-бели су поражени резултатом 3:1, по сетовима 23:25, 25:13, 25:16, 25:18.

Желимо да направимо добар резултат. У првом мечу смо изгубили 3:1, али до сада смо показали, у европским утакмицама, да смо мајстори „златног сета“. Ако нам се буде указала прилика да и сада играмо „златни сет“ верујем да ћемо уз подршку публике, као и до сада, направити резултат који нас води у наредну рунду такмичења – изјавио је капитен црвено-белих Никола Мунћан.

Улога фаворита додељена је екипи Волејс Рајнмајн која у својим редовима има шест репрезентативаца Немачке, Словеније, Аустралије, Аустрије и Румуније.

На папиру имају бољу екипу, али мислим да озбиљним приступом и са посебном енергијом у датом тренутку можемо да направимо изненађење. Када би успели да пренесемо енергију коју смо имали на мечу против Радничког добили бисмо једну квалитетну утакмицу у којој би публика уживала. Волим да кажем: нека одбојка победи. Ако буде квалитетан меч онда ће то и публика знати да препозна и награди. Имали бисмо више гледалаца на наредним како лигашким, тако и европским утакмицама уколико прођемо даље – закључио је Мунћан.

Реванш утакмица осмине финала Купа ЦЕВ између Црвене звезде и Волејс Рајнмајна игра се у уторак 14. фебруара од 19 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Есанола Режејан из Француске и Бурхан Илхан из Турске.

По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2 бода, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе после две утакмице имају исти број бодова, коначног победника ће одлучити “златни сет” (до 15 поена), који ће се одиграти одмах по завршетку друге утакмице.

Победник двомеча Црвена звезда – Волејс Рајнмајн играће у четвртфиналу против победника дуела Араго Сет (Француска) – Линдеманс Алст (Белгија). Утакмице четвртфинала Купа ЦЕВ одиграће се 1. и 15. марта.

Претходни текстЧетири златне медаље за црвено-беле на „Трофеју Победника“
Следећи текстМалиша Петровић за 90. рођендан: Желим титулу из 46.