Звезда савладала Арис, Боаћи двоструки стрелац

48

Фудбалери Црвене звезде забележили су нову победу на припремама на Кипру. Овога пута, тим из Београда савладао је кипараског прволигаша Арис.

На овој утакмици Звездин тренер је по први пут „упарио“ штоперски тандем Луковић — Фримпонг, док се Дамјан Ле Талек вратио у везни ред. Кипарски Арис налази у сред такмичарске сезоне, тако да није у овој утакмици наступио у најјачем могућем саставу, али се видело да је екипа у такмичарском ритму.

Стекао се утисак да је Звезда била бољи ривал у првом делу игре. Ако се изузме већи посед лопте, Звезда је створила и више прилика од Ариса, али је нашим фудбалерима недостајало концентрације, али и среће да постигну више до једног гола. Арис је повео у 17. минуту након корнера; најбоље се у гужви снашао Паклоу, и довео је „зелене“ у предност. И пре примљеног гола Црвена звезда је претила, а након гола се игра у потпуности пребацила на половину Ариса. Звезда је доста успешно претила преко бокова, али је изостајао последњи пас односно центаршут. Најбољу прилику у првом делу игре пропустио је Милан Павков. Ричмонд Боаћи је послао одличну лопту у срце казненог простора, али Павков је траљаво шутирао и промашио цео гол.

За резултатско поравнање попринули су се Душан Анђелковић и Ричмонд Боаћи. Звездин леви бек је још једном показао да је у изванредној форми. Незаустављиво је прошао по левој страни, пронашао самог Боаћија који рутински тресе мрежу са осам метара. Звезда је могла у потпуности да преокрене резултат у самој завршници првог дела игре, али Фримпонг није имао среће јер је након гужве у казненом простору његов шут заустављен на гол линији.

Одмах на почетку другог полувремена, уместо Павкова је у игру ушао Џон Руиз. Црвена звезда је од старта наметула своју игру, и било је питање тренутка каа ће повести. Тај тренутак догодио се у 59. минуту, а актери су били идентични као и код првог гола. Анђелковић је поново упослио Боаћија пасом по земљи, а Боаћи на сличан начин постигао свој други гол данас, а трећи на овим припремама.

Убрзо након тог гола, Звездин тренер је направио хокејашку измену, и на терен послао готово целу клупу. Од 65. минута, Звезда је играла у саставу: Манојловић, Петковић, Рачић, Рендулић, Милошевић, Полетановић, Милијаш, Аџић, Руиз, Срнић, Вујаклија.

Добру прилику у 68. минуту пропустио је Џон Руиз. Иако је био у скоро па „мртвом“ углу, одлучио се да шутира уместо да асистира ка Вујаклији, и погрешио. Да му није замерио, Вујаклија је показао у 84. минуту када је Црвена звезда извела муњевит напад. Вујаклија је послао одличан пас у простор, а Руиз показао колико је брз; покупио је лопту, повукао у казнени простор и протурио је испод голмана за коначних 3:1. До краја утакмице у неколико наврата претио је и млади Лука Аџић, али није имао среће да затресе мрежу.

Црвена звезда ће наредну проверу на припремама имати у петак, 13. фебруара, а противник ће бити украјински Зирке..

Црвена звезда – Арис (Ламасол) 3:1 (1:1)
Стадион: У Пафосу. Стрелци: Боаћи у 39′ и 59′, Руиз у 84′ за Црвену звезду, а Паклоу у 17′ за Арис.
Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Милић, Плавшић, Павков, Боаћи.
Резерве: Станковић, Рендулић, Милошевић, Рачић, Полетановић, Милијаш, Руиз, Срнић, Аџић, Вујаклија.
Арис: Гот, Масонос, Кристодолу, Луелна, Теофилион, Кирјакокс, Франгос, Мартинс, Гонзалес, Оскар, Паклоу.
Резерве: Алварез, Андреас, Маринос, Констатинов, Пелаилонос, Фоти, Фелиос, Минас.

Претходни текстРистић паузира три недеље
Следећи текстБоаћи: Хвала саиграчима