Боаћи: Већ сам у такмичарском ритму

87

У уторак, 31. јануара, у хотелу у Пафосу представљен је Ричмонд Боаћи, нови нападач Црвене звезде.

Боаћи је данас слетео на Кипар и придружио се новим саиграчима, и том приликом је пред новинарима говорио нешто више о себи.

Нападач сам, а зависи од тренера коју ћу тачно позицију играти, односно од тога какву тактику припреми. Углавном играм у средини, централног нападача, али играо сам и лево и десно. Мислим да ми је бог дао скоро све што је неопходно једном нападачу. Волим да шутирам, да играм са лоптом, а волим и да трчим. Очекујем да ћу постизати голове, уз помоћ саиграча, а верујем да ће навијачи већ после пет или шест месеци бити задовољни мојим учинком — рекао је Боаћи.

Управо су навијачи тема о којој је Боаћи слушао уочи доласка у наш клуб.

Познајем Ли Адија и Хамину Драмана, од некадашњих играча Црвене звезде, а такође се дружим и са Принцом Тејгом. Разговарао сам са Ли Адијем који ми је рекао да је Звезда фантастичан клуб, а вечити дерби ми је описао као прави рат. Играо сам и са Мирком Вучинићем у Јувентусу, односно са Бошком Јанковићем у Ђенови. Веома сам срећан што сам овде, знао сам за навијаче који су феноменлани, а знам и за тим који је 1991. године био првак Европе, јер доста гледам и пратим фудбал — открива Боаћи, који се на кратко осврнуо и на део своје каријере у Италији.

Први део каријере у Аталанти је био добар, други не. Мислим да сваки играч има периоде када је добро и када није добро, то се и мени десило у Аталанти када је стигао нови тренер, јер он је имао неке нове замисли и захтеве. Важно је рећи да сам у такмичарском ритму. Спреман сам, до сада сам играо лигу, паузирао сам само два дана тако да нема никаквих проблема око припремљености и надам се да ћу конкурисати за сзартну поставу већ на почетку сезоне — каже Боаћи.

Нови Звездин нападач још увек није одабрао број.

Не знам који су бројеви преостали, тек сам дошао. Одабраћу када видим који су слободни.

Претходни текстКРК – Звезда у Нишу прво са екипом Вршца
Следећи текстНенад Милијаш поново у Звезди!