Саопштење КК Црвена звезда мтс

399

КК Црвена звезда мтс у саопштењу о непровереним информацијама из окружења, дан након велике победе над Панатинаикосом. Зашто су теме тенкови и фантомски трансфери, а не терен и успех нашег клуба?

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су у четвртак увече и 7. узастопну победу у Евролиги, а о феномену клуба са Малог Калемегдана са убедљиво најмањим буџетом у Евролиги већ недељама прича цела Европа. Међутим, и овога пута, дан касније, уместо да се прича о фантастичној атмосфери, клубу, организацији и систему, који је за 5 и по година прешао невероватан пут до врха европске клупске кошарке, добрим потезима Симоновића, Јовића, Џенкинса и великој победи над Панатинаикосом… јавност у окружењу бави се тенковима на навијачким транспарентима и фантомским дуговањима бившим играчима?

КК Црвена звезда мтс не жели да губи време на едукацију и објашњава појединим медијима из западног „окружења“ да је историјат „црвено-беле машине“ много бенигнији од појединих транспарената који су „украшавали“ трибину из клупе нашег клуба на гостовању у Атини, јер не желимо да нико овај велики клуб користи у политичке сврхе, јер је наша главна и основна преокупација – спорт. Али, само летимичан поглед на наслове који су објављени дан након победе над Панатинаикосом и позиве на искључивање нашег клуба из Евролиге, наводи нас на помисао да појединцима из те земље итекако смета успех Црвене звезде мтс.

КК Црвена звезда мтс са друге стране, непријатно је изненађен и вешћу која је стигла из друге земље у окружењу, Босне и Херцеговине, у којој је главна тема наш клуб и дуг који наводно имамо према КК Слобода из Тузле од чак 157 хиљада евра на име обештећења за бивше играче Црвене звезде Елмедина Кикановића и Милана Милошевића?

Вест смештена у рублици „Времеплов“ без икаквог објашњења и појашњења аутора да се ради о архивској вести објављеној пре скоро 6 година, довела је у заблуду многе који су ову вест у БиХ, па и у нашој земљи, објавили као актуелну, да КК Црвена звезда мтс заиста дугује тај новац поменутим играчима. Као озбиљан клуб, који је и дошао до ове позиције и успеха јер је радио савесно и по свим кошаркашким прописима, КК Црвена звезда мтс је овај спор на обострано задовољство са нашим кошаркашким пријатељима из Тузле окончао још 2012. године!

КК Црвена звезда мтс као актуелни шампион регионалне АБА лиге и искрени партнер многим клубовима у окружењу, из Црне Горе, Словеније, Хрватске, Македоније и БиХ напомиње да ће на сваки покушај било какве политизације или скретања тема са кошаркашког терена, јавно иступити и упознати кошаркашку јавност у целом региону, о правој позадини нечијих иступа, попут ових који су виђени само дан након велике победе над Панатинаикосом.

Претходни текстЦрвена звезда убедљива у „вечитом дербију“
Следећи текстЗвездин хотел укњижен