Божовић: Појачања ће бити права

89

Фудбалери Црвене звезде у понедељак, 23. јануара, вратиће се у Београд након одрађене прве фазе припрема у Словенији.

Екипа је вредно тренирала десет дана, а забележене су и две убедљиве победе у контролним утакмицама. Најпре је савладан Анкаран резлтатом 7:0, а последњег дана припрема и Јадран којем су црвено бели успели да дају чак 10 голова.

Прилику на овим утакмицама добио је велики број фудбалера, а радује податак да су недавно пристигла појачања била веома ефикасна. Срђан Вујаклија је за свега 45 минута постигао три гола. За 90 минута игре, три пута се у стрелце уписао и Немања Милић, док је Милан Павков постигао један гол. Осим појачања, добар утисак оставили су и Звездини омладинци. Лазар Романић је за 45 минута успео да постигне три гола, а у стрелце су се на припремама уписивали и Вања Вучићевић, Лука Илић и Милан Сенић.

Након свега виђеног, Звездин стратег Миодраг Божовић може бити задовољан.

Тренирали смо, одрадили смо оно што је и требало да одрадимо. Имали смо две утакмице против противника који су погодни за овај део припрема. Проверили смо неке играче, пре свега младе играче. Видели смо шта ко може, и углавном мислим да је било како треба. Што се тиче играча који су стигли у овом прелазном року, још увек је рано доносити суд. Али, мислим да ће бити права појачања. Млади играчи су показали да поседују изванредан квалитет, али то смо и знали. Могу да кажем да Звезда има неколико младих играча који много обећавају – рекао је Миодраг Божовић.

Звезда је у обе утакмице наступила у формацији 4-4-2.

Када се Канга врати, играће, а да ли ћемо ми играти са једним или са два нападача, видећемо. До краја прелазног рока покушаћемо да доведемо још два, можда и три играча, али тек када будемо 100% сигурни да су појачања. Имали смо и промашаје током претходних прелазних рокова, што је и нормално, али сада стварно не бисмо смели да погрешимо. Покушаћемо да на позицији десног бека пронађемо играча, а за Мијаиловића је боље да пронађе клуб у којем ће моћи да игра – рекао је Звездин тренер пред полазак за Београд.

Фудбалери Црвене звезде ће по повратку у Београд имати три слободна дана, а потом следи пут на другу фазу припрема на Кипру.

Претходни текстЗвездина десетка Јадрану
Следећи текстЈовић поново “дежурни кривац“ (ВИДЕО)