Звездини одбојкаши славили против Клека

95

Одбојкаши Црвене звезде забележили су максималну победу у 12. колу Суперлиге Србије над екипом Клек Србијашуме. Црвено-бели су тријумфовали резултатом 3:0, по сетовима 25:20, 25:20, 25:18.

Одбојкаши Клека су на почетку меча показали да неће бити лак залогај за шампионе Србије. Имали су предност од два, па и три поена у уводном делу меча, да би екипе биле изједначене све до резултата 17:17. На сервис линију је стао коректор Александар Благојевић који је пореметио пријем гостију, а потом и одлично решавао контре. Звезда је направила серију од 6 поена и повела са 23:17. Никола Вељовић је блоком донео пет сет лопти, а потом је и поентирао за вођство нашег тима – 25:20.

Слично као и у првом, Клек је имао предност на почетку другог периода игре, да би Црвена звезда сустизала ривала и изједначавала резултат. Након техничког тајм аута гости су са три везна поена повели 12:15. Врло брзо, после тајм аута Кобиљског, прорадио је блок црвено-белих који су изједначили и преокренули резултат на 19:17, после шест поена у низу. Звезда је одржавала стечено вођство да би у самој завршни Благојевић нанизао три поена за коначних 25:20.

У трећем сету екипе су освајале поене у низу. Предност су имали наши одбојкаши, а гости су сваки пут имали одговор и стизали до изједначења. Повео је Клек са 14:15, а Београђани су преко Благојевића одмах узвратили и преокренули да би потом блоковима Немање Машуловића започели серију од шест поена, коју је наставио ас сервисима Александар Гмитровић, па је резултат у завршници био 23:16 за наш тим. Никола Мељанац је пред крај заменио одличног Машуловића, донео је црвено-белима седам меч лопти, а Милутин Нејић је искористио другу за победу наше екипе – 25:18.

У наредном колу Суперлиге Црвена звезда ће гостовати Новом Пазару.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КЛЕК СРБИЈАШУМЕ 3:0 (25:20, 25:20, 25:18)
Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Александра Баланџић и Владимир Симоновић. Трајање меча: 67 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић 2, Јевтић (либеро), Самарџић, Гмитровић 7, Машуловић 10, Милутиновић 4, Нејић 3, Благојевић 27, Вељовић 7, Мељанац 1. Нису играли: Петровић и Стојсављевић. Тренер: Драган Кобиљски.
КЛЕК СРБИЈАШУМЕ: Атељевић 12, Вујовић, Грче, Грбић 1, Тановић 2, Наранчић 4, Веселиновић 6, Ђукановић 9, М. Петровић (либеро), Ф. Петровић 1, Славнић (либеро), Кисић. Тренер: Ђуро Дапчевић.

Претходни текстТерзић: Финансије најбоље у последњих 10 година
Следећи текстБјелица и Митровић: Чека нас изванредна екипа