Црвено-бели не стају, 19-0 у Лакташима

55

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Игокеу у Лакташима са 77:68 (15:16, 23:23,8:19 и 22:19) и тако остали непоражени и након 19.кола регионалног такмичењу, али су стигли и до 29.узастопног тријумфа у регионалном такмичењу, гледајући и финиш претходне сезоне у коме су „везали“ 8 победа у финишу лигашког дела и полуфиналу и финалу плеј офа!

Пред 3000 хиљаде гледалаца у дворани у Лакташима, црвено-бели су заслужено стигли до нових бодова, посебно добром игром у одбрани која је виђена у већем делу другог полувремена.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс у којој је тренер Дејан Радоњић пажљиво расподељивао минутажу због великих обавеза и две евролигашке утакмице које следе црвено-белима у наредних 5 дана, био је Марко Симоновић који је убацио 22 поена,Милко Бјелица је додао 11, Нејт Волтерс 10, а Стефан ЈОвић је за само 18 минута имао 8 асистенција.

Црвено-бели су већим делом меча контролисали дешавања на паркету дворане у Лакташима у којој је био и велики број присталица Црвене звезде из Републике Српске, највећу предност имали су током друге четвртине 30:23, али је након добре роле некадашњег играча Звезде Вука Радивојевића домаћин ухватио прикључак на полувремену, било је 38-39. На старту треће четвртине, Игокеа је повела понедима Рикића и са 42-39, али је екипа Дејана Радоњића појачала игру у одбрани, док су у нападу погађали Џенкинс, Јовић, Кузмић, Лазић и Симоновић…Серијом 13-0 шампион АБА лиге је преузео контролу над утакмицом, дозволио само 8 поена у трећој четвртини, а у последњој, одржавао предност која је и расла до +13 након нове тројке Симоновића за 48:61, и 50:63 након поена Волтерса.

На крају, Црвена звезда мтс је испунила основни циљ, победила је у утакмици која је трајала 80-ак минута, тренер Радоњић је указао шансу готово свим играчима и делио им минутажу, а велики број навијача Звезде из Републике Српске отишао је кући задовољан.

Црвена звезда мтс:Волтерс 10, Томпсон 14, Митровић 2, Лазић 5, Добрић 3, Симоновић 22 (шут за три 4-3), Џенкинс 6, Гудурић 7, Јовић 3 (8ас), Кузмић 4 (5 укр), Бјелица 11.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се за Београд, где ће се до понедељка припремати за пут у Виторију, који је планиран за 16.30 часова одмах након тренинга у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстВујаклија: Пресрећан сам
Следећи текстРадоњић: Није лако, хвала навијачима