Радоњић: Још једна велика победа

89

Кошаркаши Црвене звезде мтс настављају са подвизима у овој сезони Евролиге. Екипа којој је према појединим букмејкерима прогнозирано највише 5 победа у новом формату изузетно јаке Евролиге, стигла је у 18.утакмици до 10.победе у сезони!

Након меча у дворани у Тел Авиву, тренер црвено-белих Дејан Радоњић који је против Макабија забележио 200.победу на клупи Црбене звезде мтс, изјавио је да је исход овог меча одлучила добра одбрана екипе у финишу, и паметна решења у нападу.

Ово је свакако био тежак меч. Знали смо пре утакмице да ће они дати све од себе да додју до победе, јер су под великим притиском. Играли смо меч у ком нисмо користили одредјене ствари, медјутим, одбрана је била добра. Не баш најбољом игром у нападу дошли смо до позиције да можемо да играмо неизвесну завршницу, у којој смо одличном одбраном и паметним нападом успели да додјемо до велике победе за нас – рекао је Радоњић српским извештачима у дворани „Менора Мивтацхим“ после утакмице у Тел Авиву.

И поред чињенице да нису играли Цирбес и Милер, одбрана црвено-белих успела је да на крају, заустави изузетно расположеног Гаудлока, и остатак изузетно квалитетне и скупе екипе која је окупљена ове сезоне у Тел Авиву.

Знали смо да ће они желети да иду до победе, да ће покушати да додју до тог циља и удју у ту неку борбу за Топ 8, јер сада имају добар распоред. Играли су без (Квинсија) Милера и (Маика) Цирбеса, али играли су са (Ендрјуом) Гаудлоком, (Сонијем) Вимсом и још доста њих који имају велики квалитет. Направили су добар тим ове године и уложили што су амбиције као што су биле увек када је Макаби у питању, а то је да буду у врху Европске кошарке – рекао је Радоњић.

Црвено-бели нису били сами ни у Израелу, а тренер црвено-белих се захвалио навијачима на подршци у Тел Авиву и додао да се Немања Дангубић повредио, а да ће додати прегледи утврдити степен те повреде.

Хвала навијачима који су били у сали уз нас. Једино што није добро је то што се Дангубић повредио. Надамо се да није нешто озбиљно, јер када било који играч испадне из система нама не доноси добре ствари. Мислимо да се није озбиљније, али видећемо тек после неког времена и када се обаве прегледи – рекао је Радоњић.

Црвена звезда мтс је са 10 победа и 8 пораза на деоби шестог места са Панатинаикосом, док је Макаби 14. са шест тријумфа и 12 пораза.

Претходни текстЗвездино време чуда се наставља
Следећи текст„Звездаши питају“ – Филип Манојловић