Звезда у посети конзулату у Трсту

61

Фудбалери Црвене звезде су слободан дан у среду, 18. јануара, искористили да посете генерални конзулат Србије у Трсту.

Експедицију Црвене звезде предвођену шефом стручног штаба Миодрагом Божовићем и фудбалерима дочекао је генерални конзул и прослављени југословенски кошаркаш Драган Кићановић. Звездиној делегацији је том приликом представљен сам конзулат који покрива српску заједницу све до Вероне, и у којој има око 100.000 Срба.

Ми као генерални конзулат, не могу рећи да имамо обавезу, али ја лично је имам према свим спортистима, поготово јер међу њима имам пуно пријатеља. Задовољан сам јер је овај конзулат на правом путу, нема спортисте који је овуда прошао, а да га нисмо дочекали. Ми имамо обавезу према нашим грађанима овде, а мени као бившем спортисти је остало то у крви, и верујте ми да не постоји спорт који није био овде. И то ми је посебно драго и на то сам поносан – рекао је Кићановић, који је нашој екипи пожелео и много спортских успеха.

Звездиној делегацији се обратио и Златимир Селаковић, председник Српске православне црквене општине у Трсту, који је том приликом рекао да је српска општина у Трсту стара 260 година, да је много богатих Срба живело ту и оставило своје поседе тако да многе палате у Трсту припадају српској општини.

Драгану Кићановићу и осталим члановима конзулата су у име клуба уручени поклони. Звездин стратег Миодраг Божовић захвалио се на гостопримству, и уједно додатно представио играчима Драгана Кићановића рекавши да је био један од најбољих играча света, а не само Југославије.

Претходни текстСарадња Звезде и Графичара
Следећи текстПораз Звезде у Бугарској на старту WABA Суперлиге