Три злата и рекодри за Звездине стрелце у Словенији

95

Првог дана 23. турнира ваздушним оружјем у словеначким Рушама, на коме учествују такмичари из осам држава златна одличја освојили су наши стрелци Зорана Аруновић (пиштољ) и Миленко Себић (пушка). Аруновићева је са репрезентацијом Србије освојила и златну медаљу у екипном пласману.

Најубедљивију победу дана остварила је Зорана Аруновић. У финале је ушла као прва, са 387 кругова, шест више од другопласиране Мађарице Ренате Тобаи Сике. Аруновићева је много пре краја финала решила питање победника, славила је са одличних 245,7 кругова. Бобана Величковић је сребро освојила са резултатом 8,3 круга слабијим од остварења другарице из репрезентације.

Победнички резултат Зоране Аруновић ваздушним пиштољем је и први рекорд Србије финала по новим правилима која су ступила на снагу 1. јануара, а по којима је финале продужено. Сада победник и другопласирани гађају 24 серије (уместо досадашњих 20), трећепласирани 22 (уместо 18)… Испадање почиње од 12. серије, а не од осме, како је то било од 2013. до 2016. године.

Остварења Себића (249,1) и Гргића (215,2) су такође аутоматски нови државни рекорди финала, јер митинг у Рушама је прво такмичење за репрезентацију Србије по новим правилима, а испуњава услове за признавање српских рекорда, за шта је неопходно учешће бар пет држава.

Себић је у путу до злата велику борбу водио са Јапанцем Шимадом, кога је надмашио за два десета дела круга. Милутин Стефановић је освојио треће место испред Мађара Иштвана Пенија, који је блистао у квалификацијама, али је остао без медаље.

Претходни текстНедељни тренинг
Следећи текстСтанковић: Имамо играче за будућност