Милан Ристић нови државни рекордер на 60м!

90

Атлетичар Црвене звезде и најбржи препонаш у Србији Милан Ристић, који се налази у Америци, јуче је на првом такмичењу у сезони оборио државни рекорд на 60 метара у дворани!

Ристић је трку на 60м, истрчао за 6.74 секунде, док је рекорд Александра Поповића из 1985. године био 6.76 секунди.

Старт је био добар и добро сам се потркао са момцима из моје групе. Нисам размисљао о времену, трчао сам релаксирано као препоне. Још увек сам у јаком тренингу и ноге су ми тешке, тако да већ у наредне две недеље могу очекивати озбиљније резултате на 60м препоне, као и на 60м чисто – рекао је Ристић.

Поред трке на 60м, он је имао и трку на 60м препоне коју је истрчао за 7.78 секунди, док је његов државни рекорд у овој дисциплини 7.69с.

Ово је први пут да сам ове сезоне трчао 107цм препоне, до сада смо само радили на 99цм. Нисмо имали блокове у току загревања па нисам имао како да порадим на старту пред трку тако да смо имали проблема. Старт ми није био добар, а док сам дошао на добар корак, већ је било касно да се трчи брзо, па сам ову трку истрчао релаксирано и под контролом. Надам се да ћу сутра у финалу ићи много боље.

Државни рекордер у дворани на 60м и 60м препоне се враћа половином фебруара за Београд, где ће такмичити на Балканијади и Европском атлетском првенству које нас очекује од 3. до 5. марта у Комбанк арени.

Претходни текстСтанковић: Имамо играче за будућност
Следећи текстЗвезда боља и од Крке