Рекордер Радоњић: Настављамо по сличном принципу

85

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић водио је црвено-беле по 276. пут и на тај начин постао рекордер по броју мечева на клупи Звезде. Прослава је била најбоља могућа јер су његови изабраници савладали Фенербахче.

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић водио је екипу по рекордни 276. пут и на тај начин постао тренер са највише мечева на клупи црвено-белих. Прослава није била заказана, али је смишљено, уз фантастичан план и велику борбеност спроведена у дело. Изабраници тренера Радоњића савладали су у невероватном мечу Фенербахче резултатом 75:73, направили још један подвиг и на најбољи начин подарили тренеру најлепши поклон за рекорд вредан дивљења.

Свакако тежак мец. Свих 40 минута врло захтеван. У првом делу неки моменти који су нам били битни, њих смо контролисали – скок, изгубљене лопте, међутим имали смо проблем у транзиционој одбрани. У моментима када су играчи остајали сами и погађали за три, у првом делу Фенер је имао седам погођених тројки, у наставку боља одбрана, ушли смо у неизвесну завршницу, изгледало је да је предност из треће четвртине довољно велика у оваквим утакмицама. Међутим, ушли смо у неизвесну завршницу, бранили задњи напад и успели да дођемо до девете победе у Евролиги.

Потребно је да наставимо по сличном принципу, спремамо се за следећи меч и те неке анализе које стижу са стране, разумем их, али моје мишљење је другачије и зна се шта су приоритети и како ћемо се понашати. Ћеститке играцима на доброј игри, поготову после меча са Мегом где је потрошња била већа, али успели смо да се спремимо за два дана за меч са Фенербахчеом и као награда стигла је победа.

Одиграли смо у два дана изузетне завршнице и требало би да данас будемо задовољни с обзиром на распоред и противника кога смо савладали. Сигуран сам да се сви слажете да је тим био добар. Није то само да ја размишљам тако, не, тим фунцкионише добро и ја сам радостан због тога. Не смета ми што неко игра слабије или боље, требају нам сви, треба нам подршка. То што неко игра слабије не значи да је недовољно битан за тим.

Што се тиче играча мислим да стојимо добро, надам се да неће бити промена и осцилација. Сасвим природно је да навијачи размишљају позитивно и да се победама подиже жеља, а остали би могли реалније да сагледавају. Како нас гледа Европа читава, трудимо се да будемо добри и да дамо све од себе. Шта кључа нека кључа, има још 50 сусрета. Неко ће реци да је реално победити Панатинаикос у Београду, а ми морамо поново врхунски да одиграмо како би победили ту утакмицу.

Сматрам да Фенербахце има шансе у свему, најбољег тренера у Европи имају, тим је остао што је битно и мислим да могу да иду до краја. Реално је да су један од тимова у кругу који ће се борити за првака.

Сматрам да смо низ утакмица одиграли знатно боље него раније и у том склопу иде и овај меч данас. То су мечеви које морамо да одиграма боље уз више концентрације, жеље, борбе, памети, како би се дошло до победе – изјавио је након меча Дејан Радоњић.

Претходни текстНово Звездино чудо, савладан је и Фенер
Следећи текстИН МЕМОРИАМ: Анђелија Марковић Кресојевић (1937-2017)