Изјава председника КК Црвена звезда мтс

58

Изјава председника КК Црвена звезда мтс Небојше Човића након утакмице са Фенербахчеом.

„КК Црвена звезда мтс је исувише велики клуб, а господин Жељко Обрадовић, исувише велики тренер, највећи у Европи, да би утакмица која је одиграна у четвртак увече у Београду, остала упамћена и била у сенци изјава о наводним „оркестрираним“ увредама са трибина, на рачун нашег трофејног тренера.

Утакмице КК Црвена звезда мтс у Евролиги, не само ове сезоне, одликује атмосфера коју сви карактеришу као најбучнију и најватренију у целој Европи. И тиме се поносимо. Оно чиме се такође поносимо је чињеница да никада, нисмо, нити ћемо, своје спортске амбиције базирати на увредама и вређањима са трибина, било кога и на било којој основи, што је било својствено неким другим временима и неким другим људима, којима је тај модел понашања нажалост, био нормалан.

Баш зато, док сам на овој позицији, и представљам тако велики клуб, уложићу напор да се такве ствари не дешавају неком другом, али ни да било ко инсинуира да нам такве ствари падају на памет, и да су у некаквој организацији клуба.

Клуб је пажљиво прегледао снимак утакмице, и није нигде нашао ни једну ситуацију у којој се вређа тренер истанбулског клуба, а посебно на начин како је то на конференцији за штампу саоштено. Уколико нам и поред свега неко из медија пусти снимак увредљивог скандирања према Жељку Обрадовићу унапред изражавам жаљење због тога. Било је увредљивог скандирања према нашем репрезентативцу Богдану Богдановићу, што не подржавам, и сматрам ружним сегментом нашег спорта, и уједно се захваљујем Богдану на коректности и разумевању које је исказао у својој изјави након утакмице.

Фенербахче нас је до сада стално побеђивао у Београду, углавном убедљиво и увек заслужено. И сваки пут смо пружали руку и честитали бољем, јер су наш спортски ривал. Атмосфера на свим тим претходним утакмицама, није се готово у било чему разликовала од атмосфере која је виђена у четвртак.

После конференције за штампу коју је одржао Жељко Обрадовић, разговарали смо телефоном и у потпуности разјаснили ситуацију, и сагласили се да иста неће утицати на односе између наша два клуба, као и на наше личне пријатељске односе.Веома сам захвалан тренеру Обрадовићу, са којим сам као Председник КСЈ сарађивао током трофејних репрезентативних година 1996. и 1997, на коректном разговору, разумевању и честиткама које је упутио након велике и заслужене победе Црвене звезде над Фенербахчеом.

За Црвену звезду, све људе у клубу, навијаче, спортску јавност, најважнији утисак и сећање на овај меч сигурно је, да смо победили Фенербахче у једној изванредној утакмици“.

Председник КК Црвена звезда мтс
Небојша Човић

Претходни текстЈош напорнији тренинг
Следећи текстФримпонг Звездин