Звезда рутински до нових бодова у Скопљу

63

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су низ победа у регионалној АБА лиги јтд, пошто су у суботу поподне победили МЗТ у Скопљу са 93:73. Повратак у Београд у недељу, нови пут у Атину већ у понедељак. Први меч за Петра Ракићевића, Митровић на паркету 17 минута.

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су шампиона Македоније екипу МЗТ-а са 93:73 (16:21,19:22,15:30 и 23:20) у другој утакмици 14. кола АБА лиге јтд. Меч у дворани „Јане Сандански“ одиграна је пред 3500 гледалаца, а најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Немања Дангубић са 16 поена. Меч у Скопљу остаће упамћен и по дебију Петра Ракићевића, који је убацио и прве поене за црвено-беле у званичној утакмици. Стефан Јовић је уз 11 поена поново имао 10 асистенција…

Изабраници Дејана Радоњића су и поред чињенице да су само 40-ак сати пре дуела у Скопљу, одиграли сјајну, али и напорну утакмицу са Макабијем у Београду, меч у Скопљу контролисали у потпуности од финиша прве четвртине коју су црвено-бели решили у своју корист са 21:16. Предност је постепеоно расла у другој четвртини, али су црвено-бели дефинитивно „преломили“ почетком треће деонице када су серијом 19-2 успели да осигурају нове бодове.

Предност је расла и преко +20 у више наврата током треће и почетком четврте деонице, а у финишу домаћин је успео донекле да ублажи пораз. Након ове победе, охрабрује и чињеница да је капитен Митровић одиграо 17 минута у Скопљу,

КК Црвена звезда мтс:

Волтерс 12,Дангубић 16, Митровић 9, Лазић,Добрић 2, Симоновић 5,Ракићевић 3,Џенкинс 6, Гудурић 8,Јовић 11+10 асистенција,Кузмић 9, Бјелица .

Екипа Црвене звезде мтс преспаваће и освежити се у Скопљу, повратак у Београд је заказан за недељу поподне, а следећу утакмицу у АБА лиги екипе Дејана РАдоњића одиграће следеће недеље у Загребу против Цедевите.

Претходни текстСрнић о Плавшићу: Добио сам још једног брата
Следећи текстОдбојкашице Звезде савладале шампионке