Јовић спортска личност године града Ниша

62

Првотимац Црвене звезде мтс и репрезентативац Србије поделио је ово ласкаво признање са трофејним ватерполистом Савом Ранђеловићем. Жири је у избору био једногласан.

У избору за спортску личност године града Ниша, по први пут у 38 година дугој историји, ласкаво признање су поделила двојица спортиста. Жири који чине спортски новинари и сви претходни добитници ове награде међу којима су легендарни Драган Стојковић Пикси, Иван Миљковић, Дејан Петковић Рамбо и многи други, био је једногласан. Најбољи спортисти града Ниша за 2016. годину су првотимац Црвене звезде мтс и репрезентативац Србије Стефан Јовић и трофејни ватерполиста Сава Ранђеловић.

Стефан Јовић је на тај начин постао први кошаркаш који се окитио овим ласкавим признањем, а то ни не чуди пошто је Јовић и први Нишлија који је постао члан сениорске репрезентације Србије. Поред сребра у Риу, велика препорука за награду били су и клупски успеси Стефана Јовића. Наиме, са Црвеном звездом српски плејмејкер је освојио АБА лигу, Суперлигу Србије и домогао се Топ 8 фазе Евролиге.

Садашњем и бившем члану црвено-беле породице Стефану Јовићу и Сави Ранђеловићу признања ће бити уручена на манифестацији “Спортски бал“ 26. децембра.

Претходни текстДва злата за Звездине пионире
Следећи текстСрнић о Плавшићу: Добио сам још једног брата