Радоњић: Како се само пожелети може

101

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић истакао је да је важније од разлике са којом су црвено-бели савладали Макаби, начин на који су то урадили.

Тренер Црвене звезде мтс био је изузетно поносан на партију његових изабраника. Нимало случајно јер су црвено-бели убедљиво савладали славни Макаби резултатом 83:58. Звезда је одиграла готово без грешке, а како и сам Радоњић истиче све је било лакше захваљујући сјајној подршци са трибина.

Честитке играчима на одличној партији. Захвалио бих се навијачима који су били дивни. Заједно смо успели да дођемо до прве победе у овој сезони Евролиге – на кратко је застао Радоњић, а потом наставио:

Макаби је направио много тога да се врати на стазе славе и нису штедели новац. Направили су тим који је респектибилан за највећи ниво. Успели смо да долазимо до добрих момената, лакагних контри, стицали и градили предност. Дошли смо до потпуне контроле меча, остварили вредну победу, али има још пуно да се игра. Сутра путујемо за Скопље на меч против МЗТ-а. Сигурно је добар импулс за нас, вечерас не само што смо победили велики Макаби, већ и више због начина на који смо то урадили. Функционисало је како се само може пожелети. Успели смо да у потпуности надиграмо екипу која је по свим парамтрима требало да нас добије – истакао је Радоњић.

Стратег црвено-белих је упитан колико је тешко било водити овај меч:

Припрема за овај меч је била тешка. У тешким условима, због бројних повреда, покушавали да се припремимо за неке мечеве које смо имали у низу. Урадили смо доста тога доброг. Та разлика која је била данас на мечу можда говори нешто, мени је за анализу након меча и највећи утисак како смо дошли до победе. Одбрана, освојене, контрола, контре… Све је кренуло од старта добро. Постоје другачије утакмице када се траже друга решења, овде је било све квалитетно и функционисало добро. Нисам идеалан саговорник у овом тренутку да изнесем све шта осећам.

Радоњић је причао о важности ове победе:

Свака победа за нас је огроман у овом формат, на крају ћемо видети до чега ћемо да дођемо и знам зашто то говорим. Изузетан резултат. Импулс за нас је сјајан, управо из разлога што се те утакмице против оваквих ривала доносе искорак за оно што нама треба. Било је пораза, видели смо да није било елемената који су могли да буду анализирани са аспекта да се ту нешто помера, да није добро. Рекао сам да ће овај систем донети разлике у утакмицама, више због изостанка играча, мањка ротације и могућности припрема за мечеве. Свакако битна победа која ће се вероватно памтити.

Посебно је важно за црвено-беле да опоравак Митровића иде боље од првих прогноза.

Задовољан сам ситуацијом. Пре два дана врло интересантна и специфична, како ја волим да кажем. Успели смо, радимо, причамо налазимо решења. Такав је посао. Морам тим поводом да похвалим и наш тим који води рачуна о здрављу играча. Људи готово раде даноноћно како бисмо превазишли све напоре овако захтевног формата – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвезда убедљива против славног Макабија
Следећи текстДијего и Звезда