Звезда у „Морачи“ потврдила доминацију

65

Кошаркаши Црвене звезде мтс окончали су први део сезоне у АБА лиги без пораза. У дербију 13. кола регионалног такмичења црвено-бели су савладали Будућност у Подгорици резултатом 54:77 (18:23, 10:21, 18:16, 8:17).

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су доминацију у АБА лиги. Након 13 кола, односно мечева са свим противницима у регионалном такмичењу, црвено-бели и даље не знају за пораз. У дербију кола АБА лиге изабраници Дејана Радоњића нису дозволили било какву неизвесност. Традиционално тешко гостовање у “Морачи“, у којој је Звезда остварила само једну победу у последњих осам година, овог пута је беспрекорно окончано. Црвено-бели су доминирали од првог до последњег минута и на крају савладали Будућност резултатом 54:77 (18:23, 10:21, 18:16, 8:17). Подгоричани су водили само 2:0, црвено-бели узвратили серијом 13:0 и након тога је све протекло у знаку доминације Црвене звезде.

Поред фантастичне игре изабраника Дејана Радоњића, посебно радује и повратак на паркет капитена Луке Митровића и Марка Гудурића. Тренер црвено-белих им је дозирао минутажу, не желећи да их излаже већем ризику.

Звезда је перфектно отворила утакмицу. Након уводних два поена Маркуса Вилијамса, црвено-бели су заиграли изузетно чврсто у одбрани и спречили Будућност да постигне кош у наредна четири и по минута. На другој страни напад је одлично функционисао. Изабраници Дејана Радоњића су имали само један промашај из игре у уводним тренуцима игре. Семафор је јасно показивао однос снага јер је Звезда већ на половини првог периода стигла до двоцифреног вођства (13:2).
Одличан ритам у нападу црвено-белих је мало опао, а брзо испуњен бонус је доносио ривалу поене са линије пенала. Будућност се приближавала и након тројке Овена Класена пришла на три поена заостатка (19:16).

Одговор Звезде био је у доброј одбрани јер је расположени Чарлс Џенкинс украо лопту и након тога изнудио неспортску личну грешку, а Волтерс је потом погодио два слободна бацања и одвојио своју екипу на седам поена предности (23:16).

Волтерс је био у сјајном ритму и чувао је предност црвено-белих. Шест везаних поена, а потом и асистенција за тројку Бјелице, уз одличну одбрану били су одговор на све покушаје Подгоричана да се резултатски врате. На серију Американца надовезали су се повратници на паркет Митровић и Гудурић, а одбрана је и даље функционисала беспрекорно. Како је време пролазило, предност црвено-белих је расла. У завршници другог периода црвено-бели су дошли до највећег вођства јер је семафор показивао (44:26).

Звездина одбрана одлично је функционисала и почетком другог полувремена. За три минута игре Будућност није постигла поен, а након коша Чарлса Џенкинса из транзиције црвено-бели су стекли више од 20 поена предности (49:38). Ипак, Будућност је узвратила. Са линије пенала, али и шутем за три домаћин је направио серију 9:0, али је Звезда поново имала одговор. Овог пута у виду офанзивног скока па су након ухваћених лопти поентирали Огњен Кузмић и Марко Симоновић и тиме надоместили нешто лошији шут у тим тренуцима. После још једног скока у нападу, овог пута Лазића и потом поена Кузмић, црвено-бели су 12 минута пре краја стекли поново највећу предност (58:37).

Мимо свих очекивања, чинило се да црвено-бели полако решавају питање победника, али је Будућност поново одговорила серијом 9:0. То је био само позив на опрез јер су изабраници тренера Дејана Радоњића поново стегли одбрану и паметним решењима у нападу поново повећавала предност. Погађали су Лазић, Симоновић и Гудурић. Након тројке Симоновића разлика је опет износила плус 21 (71:50). Овог пута само три и по минута пре краја. Тада је свако питање победника дефинитивно било решено и црвено-бели су успели чак и да повећају разлику.

Звезда је направила фантастичну увертиру пред нови меч у Евролиги. У четвртак у дворани “’Александар Николић“ гостује израелски Макаби. Нови спектакл је загарантован, а црвено-бели су на најбољи могући начин упутили навијачима позив на нови евролигашки мегдан.

Будућност Воли – Црвена звезда мтс 54:77 (18:23, 10:21, 18:16, 8:17)

Будућност Воли: Рејнолдс 11, Вилијамс 8, Су. Шеховић 2, Џејмс 8 (9ск), Суботић 5, Се. Шеховић 3, Гордић, Илић, Класен 7 (7ск), Николић 6 (6ск), Поповић 4, Врањеш.

Црвена звезда мтс: Волтерс 10, Дангубић 1 (6ск), Митровић 4 (4ск), Лазић 4 (4ск), Симанић, Добрић, Симоновић 10, Џенкинс 11 (5ул), Гудурић 9, Јовић 7 (8ас, 6ск), Кузмић 13 (4ск), Бјелица 8 (4ск).

Претходни текстЗвезда у посети техничким факултетима
Следећи текстРадоњић: Држали смо све у нашим рукама