Изостао велики преокрет, Звезди бод у дербију

69

Одбојкаши Црвене звезде поражени су у дербију 9. кола Суперлиге Србије од Војводине НС семе резултатом 2:3, по сетовима 23:25, 19:25, 25:20, 25:15, 13:15.

Велики дерби шампионата Србије оправдао је очекивања. Веома узбудљив меч, који је одлучен у последњим тренуцима, приредили су београдски и новосадски црвено-бели публици на Бањици.

Први сет је био веома неизвестан. Звезда је прва повела. Блоком Николе Вељовића дошла је до 6:4 и одржавала стечено вођство до 10:8 када су Новосађани са три узастопна поена преокренули резултат у своју корист. Београђани су узвратили, па је уследила резултатска „клацкалица“. Поново су наши одбојкаши преузели вођство, а Душан Стојсављевић из напада доноси Звезди три поена вишка (20:17). Међутим, Војводина је имала одговор. После тајм аута тренера гостију, Симић се разиграо и освојио три поена за свој тим који је повео у завршници са 21:22. Тренер нашег тима Драган Кобиљски је тајм аутима и изменама покушавао да поремети сервис „лала“, али су гости издржали све нападе наше екипе и на крају је Давид Мехић искористио прву сет лопте да доведе своју екипу у вођство – 23:25.

Одбојкаши Војводине су наставили са добром игром. Блокови Перића, а потом и ас истог играча донели су гостима предност од 2:5. Самарџић је заменио Шкрбића, а Кобиљски је био приморан да затражи и први тајм аут. Новосађани су поново ушли у серију, а Кобиљски је реаговао новом изменом (Петровић уместо Вељовића) и тајм аутом, пошто је на семафору стајао резултат 3:9. Блок гостију је био непрелезан. Радовић и Перић су Војводини донели највећу предност (7:17). Кобиљски је у тим моментима у игру убацио и Гмитровића, а на терен се вратио Шкрбић. Везане грешке Новосађана смањиле су Звездин заостатак (11:18), а потом је и Звезда заиграла на свом нивоу, па је серијом од три поена смањено вођство Војводине на 14:19. Ипак, ова потера за вођством гостију доста је истрошила наше одбојкаше који нису више могли до преокрета, па је Војводина дуплирала вођство – 19:25.

На почетку трећег сета водила се велика борба. Екипе су се смењивале у вођству све до средине сета, када је Црвена звезда прво блоком Николе Мунћана повела са 15:13, да би мало касније капитен изблокирао нападаче гостију за 17:14. Наши одбојкаши су успевали да одржавају вођство. „Лале“ су смањиле на 20:19, а Кобиљски је затражио тајм аут. Машуловић и Стојсављевић су нанизали четири поена и тако су донели нашем тиму пет сет лопти. Другу су искористили и смањили су вођство Војводине – 25:20.

Освојени сет дао је крила нашеим играчима који су били одлични у четрвтом периоду игре. Иако су гости водили са 7:9, Београђани су серијом од 8:1 потпуно преокренули, па је тренер гостију затражио тајм аут. После периода равноправне игре „лале“ су смањиле на 18:15, па је кобиљски реаговао тајм аутом. Звезда се на терен вратила изузетно мотивсана. Освојила је наша екипа седам поена у низу и увела меч у пети сет – 25:15.

Одлучујући сет није добро почео по нашу екипу. Повели су Новосађани 1:3, а блок Симића донео им је предност од 2:5. За кратко су мањили београдски црвено-бели на 6:7, али су се гости поново одвојили на три поена вишка (6:9). Стојсављевић је прво поентирао, а потом и асом Звезду довео на корак од изједначења. Оно је дошло тек у самој завршници када је Немања Машуловић блокирао, а потом су гости и погрешили, па је на семафору стајало 13:13. Велики преокрет Црвене звезде спречили су Симић и Премовић који су донели Новосађанима победу – 13:15.

У наредном колу одбојкаши Црвене звезде дочекују Ниш, али их пре тога очекује први меч четвртфинала Купа Србије против Младог радника.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ 2:3 (23:25, 19:25, 25:20, 25:15, 13:15)
Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 100. Судије: Иван Лазаревић и Дејан Рогић. Трајање меча: 116 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић 9, Јевтић (либеро), Самарџић, Петровић 1, Гмитровић 16, Машуловић 11, Милутиновић 1, Стојсављевић 17, Мунћан 6, Благојевић 9, Вељовић 2. Није играо: Нејић. Тренер: Драган Кобиљски.
ВОЈВОДИНА: Симић 16, Петровић 14, Премовић 14, Пековић (либеро), Мехић 14, Радовић 8, Тодоровић, Перић 15. Нису играли: Илинчић, Станковић, Кујунџић, Ковачевић. Тренер: Неџад Османкач.

Претходни текстБожовић: Значи нам прво место пред зиму
Следећи текстДоналд: Гол за рођендан