Одржана комеморација Зорану Видаковићу

215

У Звездином прес центру у управној згради СД Црвена звезда, у петак 9. децембра, одржан је комеморативни скуп за Зорана Видаковића.

Комеморацији су присустовали чланови породице, веслачи, пливачи, пријатељи, колеге како би одали последњу почаст човеку који је оставио велики траг у црвено-белој породици.

На комеморативном скупу говорили су Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда, Дејан Стаматовић, председник Пливачког клуба Црвена звезда и Предраг Савић, председник Удружења државних репрезентативаца Србије.

Зоран Видаковић је био човек који је својим духом и радом оставио велики део себе Спортском друштву Црвене звезде. Он је заслужан за бројне успехе веслача и пливача Црвене звезде. Дуго година је својим радом, ентузијазмом и талентом бранио црвено-беле боје. Као спортиста годинама је доносио медаље нашем клубу. Данашњи дан ми је јако тежак. Са Зокијем сам доносио заједничке, тешке одлуке, пошто је спорт у Србији последњих 20 година у јако тешкој ситуацији. Опстају само јаки и храбри. А он је то показао својом оданошћу Црвеној звезди у којој је радио до последњег дана свог живота. Ретки су такви људи. Надам се да ће генерације које долазе у Веслачком и Пливачком клубу, али и читавом Спортском друштву знати да цене и поштују све оно шта је Зоран урадио за нашу Црвену звезду. Вечна му слава – рекао је у свом говору Игор Милојевић.

Са великом тугом се данас опраштам од Зорана, оца, деде, мужа, сина, брата, пријатеља, спортисте и колеге. Драги мој Зоки, пријатељу, знамо се 25 година, колико смо провели у беспоштедној борби за наш клуб, за нашу Звезду. Не себично си давао себе, а највише када је било најтеже. Не очекујући ништа за узврат. Твоја парола је била: „Од Звезде се ништа не узима, само јој се даје“. Као спортиста, репрезентативац, спортски радник имао си несаломив дух и жељу да твој клуб одржиш, да напредује, да буде за понос. Зоки, пријатељу, могао би да причам о теби, о нашем пријатељству, о нашој Звезди, али ти си се као човек показао на делу, на пољу живота и твоја дела говоре о теби. Био си човек, друг, пријатељ, спортиста за пример многима. На крају поновићу мисао о којој смо разговарали пре десетак дана. Мора прво да дође смрт да би се судило о животу. Зоки, друже мој, верни пријатељу, нека ти је вечна слава и хвала – рекао је Дејан Стамаатовић, председник ПК Црвена звезда.

Зоран Видаковић биће сахрањен на гробљу Орловача у Београду.

Претходни текстЦеље славило и у Београду
Следећи текстДиректор Звезде гост НБА на „All Star“ утакмици