Звезди припао први дерби

85

Кошаркашице Црвене звезде убедљиво су савладале Партизан 1953 у првом „вечитом дербију“ ове сезоне, 74-53 (17-18, 25-10, 18-14, 14-11). Најефикаснија у Баскет ситију била је Марија Прља са 20 поена.

Сигурна Звезда до победе у 9.колу ЖКЛС у свечаној атмосфери. Пре почетка утакмице председница ККЖ Наташа Ковачевић је уручила плакете Звездиним легендама, чији су дресови подигнути у Баскет ситију – Вукици Митић, Снежани Зорић, Софији Пекић, Зорици Ђурковић и Анђелији Арбутини.

Опрезно су обе екипе отвориле утакмицу, црвено-беле у петорци: Прља, И.Катанић, Богићевић, Ђорђевић и Ћирић. Партизан је био ослабљен одласком Бранке Луковић, али је успео да добије прву четвртину предвођен Живадиновићком и Матићком. Огромно искуство Иванке Матић, бивше играчице Црвене звезде и репрезентативке Србије, је натерало Јелену Ћирић на три личне грешке већ после само пет минута утакмице. Након 13-10 за Звезду, Партизан серијом 6-1 прелази у вођство, а Наумчев постиже битне поене у последњем минуту четвртине за 17-18.

Управо је Невена Наумчев унела велику енергију у игру Црвене звезде, коју је организовала сјајна Марија Прља. Наумчев је погодила и у првом нападу друге четвртине, а много игра у одбрани доноси Звезди серију 6-0 и предност која је до краја меча само расла. Милица Бојовић се храбро носила са Иванком Матић, која и сама прави три личне грешке до краја полувремена, а Звездина младост то користи. На крају друге четвртине, Звезда је имала 42-28.

Са две узастопне тројке су црно-беле отвориле трећи период игре, али су кључеви победе Црвене звезде били у рукама Марије Прље. Хладнокрвно је решавала ситуације у нападу, погађала за три поена, борила се за сваку лопту, у једној таквој ситуацији се умало и повредила. Девет поена Прље у трећој четвртини, који су режирали Звездину победу. Резултат је Звездиних плус 20 на крају треће четвртине, 58-38.

И последња деоница је припала Звезди. Разиграла се Мина Ђорђевић и забележила нови дабл-дабл учинак, а Звезда забележила трећи узастопни тријумф и прву победу у дербијима ове сезоне.

Марија Прља са 20 поена најефикаснија у Звезди, Ђорђевић 13 поена, 11 скокова, Богићевић 10 поена. У Партизану и на мечу најефикаснија Иванка Матић, 21 поен 10 скокова, Спикић је постигла 15.

Звезду очекује дуел против Цеља у WABA лиги, а у ЖКЛС у 10.колу црвено-беле гостују у Новом Саду, екипи Новосадска ЖКА. Црвена звезда је дошла до скора 6-3 и деобе треће позиције са екипом Краљева.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 6 (4ск 4ас 7укл), Прља 20 (5ск 3ас 2укл), Богићевић 10 (4ск 3ас), Зукановић, А.Катанић 7 (3ск 2ас 3укл), Ћирић 2, Ђокић, Наумчев 6 (2ск 4ас 2укл), Бојовић 8 (6ск), Чубра, Ђорђевић 13 (11ск 2ас 2укл 1блк), Мишељић 2. Тренер: Драган Вуковић.

Претходни текстАнђелковић: Први гол из слободног ударца
Следећи текстВуковић и Прља: Јако битна победа