Анђелковић из слободњака донео победу црвено-белима

124

Фудбалери Црвене звезде су забележили нову победу у првенству, и то на свом првом гостовању Вождовцу на Тржном центру „Стадион“.

Утакмица између Вождовца и Црвене звезде није обиловала великим бројем прилика за гол, као ни многобројним узбуђењима. Звездини фудбалери су по први пут играли на вештачкој травнатој подлози, и уз терен који је нешто мањих димензија, требало им је времена да се привикну на услове. Премда је Звезда прва запретила у 5. минуту преко Полетановића чији шут са 15 метара је био изблокиран, Вождовца је била екипа која је имала боље прилике у првом полувремену. Дражић је након полуконтре избио испред Манојловића, али није успео да погоди оквир гола. Звездин голман се истакао у 23. минуту забележивши своју прву интервенцију, али, руку на срце, није то био превише незгодан ударац фудбалера домаћих. Вредан помена је и покушај Џона Руиза из слободнго ударца у 25. минуту, али је лопта на путу ка гол закачила једног фудбалера у живом зиду и променила правац.

Одмах на почетку другог дела игре, тренер Миодраг Божовић у игру је увео Славољуба Срнића, који је заменио Михаила Ристића. Звезда је у тим моментима почела да стеже обруч око гола домаћина, и у неколико наврата је била близу казненог простора. У 54. минуту је Полетановић изборио слободан ударац. Лопту је наместио Душан Анђелковић, и сјајним, прецизним ударцем успео је да погоди даљи угао голмана Поповића и донесе Звезди, испоставиће се касније, победу. На тај начин је наш леви бек још једном доказао да се налази у изванредној форми.

Звезда је, упркос предности, имала више прилика до краја утакмице. Предраг Сикимић је у два наврата могао да затресе мрежу – први пут му је голман одбранио ударац, а у другој ситуацији је шутирао преко гола са петнаестак метара. Нападе Вождовца црвено-бели су заустављали успешним офсајд замкама, тако да домаћини до краја утакмице нису створили стопостотну шансу. Још једна измена у Звезди извршена је у самој завршници утакмице када је уместо Орландића на терен ушао Урош Рачић, а последње узбуђење била је успешна интервенција Манојловића након једног покушаја са ивице казненог простора фудбалера Вождовца.

На крају, нова победа Звезде, нова три бода.

Вождовац – Црвена звезда 0:1 (0:0)
Стадион: ТЦ „Стадион“. Гледалаца: 800. Судија: Милан Илић. Стрелци: Анђелковић у 54′ за Црвену звезду.

Вождовац: Поповић, Путинчанин, Филиповић, Михајлов, Јовановић, Павловић, Зец, Дражић, Лукић, Асани, Стојановић.
Резерве: Милошевић, Бољевић, Петровић, Ћирковић, Благојевић, Срећковић, Георгијевић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Фибел, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Ристић, Руиз, Орландић, Сикимић.
Резерве: Супић, Цветковић, Стојановић, Рачић, Плавшић, Срнић, Аџић.

Претходни текстЦрвено-бели дочекују ФМП
Следећи текстЦрвено-бела серија се наставља, Звезда савладала и Мораву