Божовић: Имамо квалитет за победу

73

У 19. колу Суперлиге Србије Црвена звезда гостује екипи Вождовца. Меч на стадиону Вождовца игра се сутра, 4. децембра, са почетком од 13 часова.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић изнео је своја очекивања пред ову утакмицу.

Сигурно да нас чека тешко гостовање зато што је Вождовац у успону форме у последња три кола. Поред тога, играмо први пут на вештачкој трави тако да је питање како ћемо се тамо снаћи. Знам да имамо квалитета и памети да победимо ту утакмицу и да будемо близу освајања јесење титуле. Вождовац има доста искусних играча у својој екипи, доста фудбалера који су играли у Партизану тако да ће они имати додатни мотив против нас. Игра Вождовца највише зависи од Павловића који је један од искуснијих играча и који одлично игра и у нападу и у одбрани. Ту је и Дражић који је врло интересантан фудбалер, један од најбољих нападача у овој лиги. Нису били у доброј форми дуго, али промена тренера донела им је нове идеје у игри тако да нам неће бити лако – рекао је Божовић.

Црвено-бели и даље имају проблема са повредама.

Мислим да на Орландића нећемо моћи да рачунамо, још увек није сигурно, видећемо како ће се осећати. Плавшић се срећом није озбиљније повредио, уколико буде издржао тренинг данас наћи ће се у стартној постави. Са осталим играчима је статус кво. Мало нам се ова сезона одужила, у недељу ће бити 27. утакмица за нас од летос. У односу на екипу која је летос играла против Вождовца у августу из тог тима нема ни шест играча. Претрпели смо доста промена у саставу.

Искусни стратег текуће првенство оцењује као много неизвесније у односу на прошлогодишње.

Није нас оптеретио реми са Младошћу зато што нисмо правили притисак на играче јер смо имали шест бодова предности и пре те утакмице. Ништа се није променило, није нам битно оно што је било, већ само шта ће бити у будућности. Морамо из преостале три утакмице да извучемо максимум. Био бих наравно много срећнији да је разлика у бодовима већа, али тешко ће се успех из прошле сезоне поновити. У овом шампионату и Партизан и Војводина пружају много боље партије и морамо да будемо задовољни тренутним стањем на табели. Првенство је сада много неизвесније, појавиле су се екипе које сваког противника могу да изненаде. Ту пре свега мислим на Напредак, Младост, Металац, Чукарички. Уз три првопласирана тима сада има много више екипа које су у самом врху и играју добар и интересантан фудбал.

Фудбалери Звезде свесни су да се од њих пред сваку утакмицу очекује победа.

Нема никаквог посебног притиска на играче, осим оног стандардног који са собом носи играње у Звезди. Овде се рачунају само победе, а често ни оне не ваљају.

Због малог капацитета стадиона Вождовца Звезда ће имати мањи број навијача него што је то случај на осталим гостовањима.

Увек нам је криво када не може да дође много наших навијача, неће нам сигирно бити свеједно због ограниченог капацитета, али ситуација је таква и ту ниста не можемо да променимо – закључио је Божовић.

Претходни текстЗвезда ТВ – Сликање за календар
Следећи текстПрви „вечити дерби“ у сезони