Звезда и Младост поделили бодове

78

Фудбалери Црвене звезде и Младости ремизирали су у последњој утакмици 18. кола Суперлиге.

Утакмицом Црвене звезде и Младости из Лучана затворено је 18. коло фудбалског првенства Србије. По стању на табели, сусрет ова два клуба могао је да добије епитет дербија. Изабраници Миодрага Божовића осокољени преокретом у финишу меча у Милановцу изашли су на терен са циљем да додатно увећају предност на табели у односу на најближе пратиоце. Шеф стручног штаба црвено-белих од првог минута прилику је у нападу указао Орландићу док је голобради Рачић такође заслужио место у првом тиму. Са друге стране Лучанци предвођени једним од најискуснијих тренера у нашој лиги и за домаће прилике солидном екипом, на највећи српски стадион изашли су са јасним циљем да преко контранапада угрозе Манојловића.

Прву прилику на мечу имао је Орландић у 7. минуту али је голман Крзнарић на време изашао у шут и спасао свој гол. Само неколико минута касније севнула је брза контра гостију која је резултирала вођством. Хитри Јовановић умакао је својим чуварима и затресао мрежу. Након тога, Младост се додатно повукла у крило Крзнарићу и опредила за одбрану гола. У таквој поставци на терену Петковићу и остатку најтрофејнијег српског тима није преостало ништа друго већ да стрпљиво покушавају да разбију бункер ривала. У томе су коначно успели на истеку пола часа игре када је све бољи Анђелковић узео лопту на средини терена, са леве повукао на десну страну терена и ударцем у контра угао поравнао резултат. До краја полувремена није било већих узбуђења.

Наставак је започео тешком повредом Срђана Плавшића који је изнет са терена санитетским возилом. Због погибељног ударца на омаленог фудбалера другим жутим, односно црвеним картоном кажњен је Милосављевић Радомир.

Након вишеминутног прекида чим је настављена утакмица тим из улице Љутице Богдана преко Орландића стиже до предности. Високи нападач најбоље се снашао пред голом Крзнарића и донео потпуни преокрет.

Мало ко од 3.600 гледалаца је могао да наслути да гости могу да се врате у утакмицу. Једна изгубљена лопта и нови брз контранапад Лучанаца у 69. минуту донели су нову неизвесност на највећем српском стадиону. Радивојевић, потпуно заборављен од одбране црвено-белих избио је сам пред Манојловића и поставио, испоставиће се коначан резултат. Иако је до краја остало много да се игра, скоро пуних пола часа рачунајући надокнаду, фудбалери српског шампиона нису успели да дођу до нове победе и тако слављем обележе повратак на Маракану после месец дана током којих су чак четири пута гостовали.

Ремијем са Младошћу Црвена звезда је пропустила лепу прилику да увећа предност на табели и одмакне конкурентима за наслов првака.

Међутим, времена за жаљењем нема, јер већ у недељу црвено-бели гостују екипи Вождовца.

Црвена звезда – Младост 2:2 (1:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 3.600. Судија: Немања Петковић (Београд). Стрелци: Анђелковић у 35′ и Орландић у 54′ за Црвену звезду, а Јовановић у 11′ и Радивојевић у 69′ за Младост.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Фибел, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Рачић, Плавшић, Срнић, Орландић.
Резерве: Супић, Цветковић, Стојановић, Милошевић, Ан. Луковић, Аџић, Сикимић.

Младост: Крзнарић, Андрић, Протић, Милошевић, Шатара, Тумбасевић, Радивојевић, Милосављевић, Јовановић, Бојовић, Голубовић.
Резерве: Росић, Пешић, Саничанин, Ракочевић, Зврко, Гаврић, Ваилант.

Претходни текстРадоњић: Жалгирис стиже у одличној форми
Следећи текстАнђелковић: Криво нам је због ремија