Радоњић: Жалгирис стиже у одличној форми

79

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић пред меч са Жалгирисом. Великан европске кошарке стиже у одличној форми, минималне шансе за наступ Луке Митровића. КАрата још увек има у продаји.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у петак од 19 часова литванског великана екипу Жалгириса у мечу 10.кола Евролиге.

Црвено-бели су у досадашњем току такмичења, са далеком најмањим буџетом од свих учесника, ове сезоне, изузетно квалитетног и неизвесног такмичења, показали да су кадри да се носе са свима, и побеђују на „папиру“ екипе које су много јаче и које су оформиле респектабилне саставе са жељом да се нађу на Ф4.

Пред долазак „зелене шуме“ клуба број 1 у земљи у којој је кошарка спорт број 1, тренер Дејан Радоњић најавио је велику борбу против тима који је у великом налету.

Жалгирис је клуб богате традиције, из земље у којој је кошарка спорт број један, али значи и нешто више од тога. Клуб је био првак Европе, има много трофеја, освојио је Сапорта куп, дашањи пандан Еврокупу, имају 19 титула првака Литваније… Показали су да против свих екипа могу да играју веома квалитетно. Не иде нам на руку то што су у најбољој форми од почетка такмичења. Чека нас тешка утакмица не само због наших проблема, већ и због њиховог озбиљног квалитета, али и начина игре који нам „не лежи“.

У овој утакмици први тренер црвено-белих највероватније неће моћи да рачуна на капитена ЛУку Митровића.

Лука је у фази опоравка и то иде у добром смеру, али су заиста минималне шансе да заигра. То је недостатак који нимало није наиван. Уверио сам се колико је то озбиљна позиција. У тактичком смислу то може да нас оптерети, међутим, очекујем да се у фантастичном амбијенту пуне дворане, издигнемо из овог, за нас веома оптерећујућег момента, и да пробамо да додјемо до још једне победе. Идемо са свим оним што имамо, биће нас много у сали – рекао је тренер КК Црвена звезда мтс који је напоменуо да опасност прети са свих могућих позиција.

Јанкунас игра изванредно, Пангос је ушао у форму, чак и њихов трећи центар Јавтокас који је легенда литванске кошарке, прави озбиљне проблеме сваком противнику. Биће изузетно тешка утакмица, тога сам апсолутно свестан, али даћемо све од себе, то је сигурно, а за колико је то довољно ,видећемо – рекао је тренер црвено-белих.

Утакмица Црвена звезда мтс – Жалгирис игра се у петак од 19 часова. Капије дворане „Александар НИколић“ биће отворене још у 16.30 часова. Клуб подсећа на безбедносне протоколе, односно да навијачи не уносе у дворану ковани новац, ситнију козметику и упаљаче, и посебно да уваже апел клуба да не бацају ништа на паркет, јер је КК Црвена звезда мтс због разних прекршаја тог типа, већ кажњена ове сезоне, великим сумама.

Карата за ову утакмицу још увек има на свим продајним местима Евентима, а овога пута и благајна дворане „Александар Николић“ продаваће карте за овај меч. Благајна ће бити отворена од 15 часова.

Претходни текстАлекса Туфегџић најмлађи дебитант у историји клуба
Следећи текстЗвезда и Младост поделили бодове