Алекса Туфегџић најмлађи дебитант у историји клуба

167

Алекса Туфегџић, изданак школе РК Црвена звезда (2001.годиште), постао је најмлађи дебитант у историји клуба са 15 година и 296 дана.

Алекса је дебитовао у мечу четвртфинала Купа Србије група Центар, против екипе Баск Соко и два пута се уписао у листу стрелаца. Заједно са њим дебитовао је и његов другар, Иван Хорват (2000.годиште).

Алекса је дете Црвене звезде, од првог дана је у Црвеној звезди, где је у школи рукомета и почео да тренира са 8 година. На мечу против Баска је исписао историју. Рођен је 8.фебруара 2001.године у Београду и тренутно наступа у кадетској генерацији, а био је позиван и у кадетску репрезентацију Србије.

Шта има лепше од тога и за клуб и за дете, да дебитује за свој клуб, у ком је од првог дана?

Ко боље уме да препозна потенцијал и таленат него највећи икада. Легендарни Ненад Перуничић, тренер Црвене звезде, није крио задовољство.

И мени је јако драго, то су фина и талентована деца, заслужили су. Ово је и комплимент за њихове тренере. Награда за њихов труд и рад. И ово је само почетак онога што их чека, они су јако млади. Осетили су шта значи играти за први тим Црвене звезде. Пратимо развој наше деце, лепо је када неко одрасте у Звезди и заигра за први тим, то је нешто што Звезда и треба да ради. Против Баска их је било шест на терену, ту су и Леовац и Тимотијевић, који нису могли да наступе због вируса и повреда, затим и Столић. И Ћоровић и Шћепановић су Звездина деца.

Алекса је пресрећан због дебија и још увек под утиском.

Осећај је изванредан, пресрећан сам што нам је тренер Ненад Перуничић указао поверење и пружио овако велику шансу, на чему сам му много захвалан. Огромна част за нас. Посебно радује то што сам сада најмлађи дебитант, нисам знао за тај податак. Инспирише ме и обавезује да још више и упорније тренирам.

Игор Николић, тренер Црвене звезде и репрезентације Србије у кадетској селекцији, трофејни тренер млађих категорија, и сам изданак Звездине школе, тренер је Алекси и Ивану од првог дана.

У периоду кад је Ненад Перуничић дошао у клуб поставили смо циљеве који су се односили на приоритет рада са млађим селекцијама. Циљ је направити добре људе и добре играче за прву екипу без обзира на резултат у млађим категоријама, који је као резултат доброг рада сам дошао. Функционишемо као породица и то је и дало овакав резултат. Деца играју рукомет из љубави а не из неке обавезе. Сам деби најмлађих првотимаца говори прво о храбрости и визији стручног штаба на челу са Ненадом Перуничићем, а потом и потврђује да смо школа рукомета која води рачуна о сваком дечаку. Никад нисмо радили квантитативно, већ смо се трудили да се усресредимо на њихову едукацију. Не само у рукометном већ и у општем смислу. Велика је част добити шансу у овим годинама али оно што прија и због чега смо сви поносни јесте што су ту шансу и искористили. Четири гола Ивана и два гола Алексе нам говоре да се за будућност не морамо бринути.

Претходни текстБуран историјат дуела са „зеленом шумом“
Следећи текстРадоњић: Жалгирис стиже у одличној форми