Звезда и Специјална Олимпијада су један тим

98

Црвена звезда мтс сада већ традиционално учествује у друштевено одговорној акцији коју спроводе Евролига и Специјална Олимпијада. Амбасадор пројекта „One Team“ Лука Митровић помагао је члановима Специјалне Олимпијаде да савладају све препреке на тренингу у организацији Црвене звезде.

Специјална Олимпијада Србије од 2008 године уз снажну подршку Евролиге, а у оквиру друштвено одговорног пројекта „One Team“, сваке прве недеље у децембру организује Недељу Кошарке. Циљ је промоција кошарке, а КК Црвена звезда већ четврту сезону узима учешће.

И поред згуснутог календара Звезда нипошто није желела да се ова предивна традиција прекине. У последњим годинама Црвена звезда је кроз бројне активности учврстила своје партнерство са Специјалном Олимпијадом. Само неке од њих су спортске активности, тренинзи и Божићна дружења.

Традиција је успешно настављена. Као почетак „One Team“ недеље одржан је тренинг Специјалне Олимпијаде у организацији Црвене звезде. Амбасадор пројекта „One Team“ Лука Митровић присуствовао је тренингу и помагао члановима Специјалне Олимпијаде да савладају препреке. Поред капитена црвено-белих у тој улози су биле и кошаркашице Црвене звезде, а након тренинга је организовано и такмичење.

Уследило је сликање свих учесника, а осмеси говоре више од било којих речи. Црвена звезда мтс ће поносно наставити да буде део друштвено одговорног пројекта. У складу са тим, играчи Црвене звезде мтс и Жалгириса ће носити дресове где ће се уместо презимена наћи натпис „One Team“.

Претходни текстСрећан рођендан, Шеки!
Следећи текстРендулић оперисан, следи опоравак