Звезда у Љубљани наставила низ

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су да нижу победе у АБА лиги. Црвено-бели и након 11 кола регионалног такмичења не знају за пораз, а до нове победе дошли су у Љубљани савладавши Олимпију резултатом 67:85 (24:28, 17:15, 15:25, 11:17).

И у овом мечу изабраници Дејана Радоњића су контролисали дешавања на терену током свих 40 минута. У првом полувремену је виђен прави шутерски обрачун и егал меч, а завршница треће четвртине је у потпуности припала црвено-белима и тада је и решено питање победника.

Од 28. минута утакмице кренула је фуриозна серија Црвене звезде. Фантастични Стефан Јовић давао је тактове игри своје екипе, Кузмић је доминирао у рекету, а када су се Лазић и Симоновић придружили шутем са дистанце Звезда је дошла до највећих 13 поена предности (69:56). У наставку игре предност је и расла. Црвено-бели су имали све више расположених нападачких опција, а одбрана је функционисала изузетно. Све је то било сасвим довољно да се високо вођство изабраника тренера Радоњића више не доводи у питање. До краја сусрета предност је ишла и на плус 20 колико је било на нешто више од два минута пре краја након поена Нејта Волтерса (81:61).

Звезда је веома добро ушла у меч. Кузмић је од почетка успоставио доминацију и уз одличан допринос Стефана Јовића и Бранка Лазића предводио серију црвено-белих 9:2. Након три минута меча Звезда је стекла прву осетнију предност (12:5), али је домаћин ушао у одличну шутерску серију.

Плејмејкер Џеферсон предводио је Олимпију са 11 поена у првој четвртини, а поготци са дистанце и полудистанце онемогућили су сваки пут Звезду да оде на значајнију предност. Пре свега захваљујући поменутом Американцу, који је погађао из готово невероватних позиција, Словенци су се вратили из дефицита и на крају првог периода Звезда је имала четири поена предности (28:24).

Црвено-бели су у више наврата у другој четвртине били на шест или седам поена предности, али Олимпија је у тим тренуцима увек проналазила решење шутем. Звездин напад је веома добро функционисао, проток лопте је био изврстан, али је недостајало мало чврстине у одбрани која краси изабранике Дејана Радоњића.

Одбрана је боље изгледала у последњих пет минута друге деонице, али шут црвено-белих је мало стао. Олимпија је инсистирала на зони и провоцирала шут који је био на одличном нивоу до завршнице друге четвртине. У тим тренуцима је и фалило мало среће јер је велики број лопти на волшебан начин излазио из обруча, а то је био и можда најважнији разлог што је Звезда на велики одмор отишла са само два поена предности (41:43).

Назнаке добро познате одбране из завршнице првог полувремена биле су најава онога што следи у трећој четвртини. На отварању периода Олимпија је погодила тројку, а онда готово четири минута била без коша из игре. Звезда ипак није то у потпуности материјализовала, предност је била само пет поена (51:46) и било је неопходно да се распуцаном Јовићу неко од саиграча придружи. Сјајни плејмејкер црвено-белих је кажњавао свако провоцирање шута од стране противника, а и у свом маниру разигравао играче. Међутим, релативно брзо испуњен бонус доносио је Олимпији поене на другој страни.

Јовић је поново кренуо да повезује Кузмића са лаким поенима, а када су се придружили Бранко Лазић и Марко Симоновић тројкама црвено-бели су дошли до двоцифреног вођства (63:53).

У тим тренуцима чинило се да се решава питање победника. Марко Гудурић се надовезао на поене саиграча и на различите начине проналазио пут до коша. Одбрана Звезде је била веома чврста и Олимпија више није тако лако долазила до позиција за шут.

Расположени Гудурић ставио је тачку на питање победника већ половином последњег периода. Млади репрезентативац Србије везао је четири поена и донео свом тиму огромних плус 18 (77:59). До краја, црвено-бели су рутински привели меч крају и сачувала довољно енергије за предстојећи изазов.

Већ у петак у дворани “Александар Николић“ кошаркаши Црвене звезде мтс дочекаће Жалгирис у новом колу Евролиге. Паклен ритам се наставља, а подршка црвено-белима је неопходна.

Олимпија Љубљана – Црвена звезда мтс 67:85 (24:28, 17:15, 15:25, 11:17)

Олимпија Љубљана: Барбарић 3, Оливер 12, Бубнић, Мулалић 5, Месичек 9, Пелко 6, Милошевић 2, Јанковић 12 (7ск), Џеферсон 18, Јурачек, Стопар, Млађан.
Црвена звезда мтс: Волтерс 4, Дангубић 9, Лазић 7 (4ул), Симанић, Добрић, Симоновић 10, Џенкинс, Гудурић 14, Јовић 15 (6ас), Кузмић 20 (9ск), Бјелица 6 (5ск).

Претходни текстЏудисти Звезде прославили титулу Суперлиге
Следећи текстПродаја карата за Жалгирис од среде