Миодраг Божовић о Металцу

75

У оквиру 17. кола Суперлиге, шампион Србије Црвена звезда гостоваће у Горњем Милановцу екипи Металца.

Звездин тренер Миодраг Божовић говорио је о наредном противнику, играчком кадру, као и о систему такмичења за који су најављене промене у будућности.

Очекује нас још једно тешко гостовање. Металац је, уосталом, једна од екипа коју нисмо победили прошле године на њиховом терену, увек мотивисана против Црвене звезде. Металац ће, као и други, покушати да нам запрети из контранапада. Имају пар добрих играча, опасни су на прекидима јер их Стојановић изванредно изводи. Очекујемо борбу, јер то је изузетно борбена екипа и неће нам бити лако, али надам се да ће до изражаја доћи наш квалитет и да ћемо успети да узмемо три нова бода – рекао је Божовић уз констатацију да лично није додатно мотивисан због тога што до сада нема победу против Металца у Горњем Милановцу, већ га искључиво мотивишу три бода које Звезда жели да освоји.

Представници медија су поново упитали тренера за мишљење око тврдње да резултате које Звезда остварује не прате и добре игре.

Резултати су добри и надамо се да ћемо успети да победимо све утакмице до краја. Што се тиче наше игре, не слажем се да не играмо добро. И у Крушевцу смо играли сасвим солидну утакмицу узимајући у обзир тежину тог гостовања, и не знам шта би требало да урадимо да људи буду задовољни. У овој лиги играмо најбоље. А, увек може боље. Што се тиче посете на утакмицама, мислим да је захладнело, и да је зато мање навијача. Људима је хладно, а стадиони су такви да је хладно и лети, а не само зими – каже Божовић.

Црвена звезда ће имати одређених кадровских проблема.

Луковић ће одмарати још најмање две-три недеље. На Кангу ћемо рачунати кад прими плату – рекао је Звездин тренер, а на питање да ли је то била шала, рекао је да „у свакој шали има 10% шале“.

Руиз је хтео да игра, али неће играти јер не желимо да ризикујемо. То јесте проблем, али имамо доста играча, и кога нема без њега се мора. Што се тиче форме Виеире, не знам, то треба њега да питате. Ја стварно не могу да уђем у туђу главу. Не знам да ли га неки клуб тражи, ако га тражи, постоји опасност да оде, ако га не тражи нико, постоји опасност да падне са столице. Осталих проблема немамо.

О систему такмичења, Миодраг Божовић је рекао:

Знам да је Црвена звезда била један од заговорника овог система пре две године, али мислим да треба да се игра као у нормалним фудбалским земљама, а то су Шпанија, Енглеска, Италија. Већ сам рекао да не мислим да се првенство решава у овом делу. Главна борба ће бити на пролеће, добро би било да се увећа предност, али у суштини то сад није много битно. У овом систему је психолошка предност увек код оног ко је други или трећи – закључио је Звездин тренер.

Претходни текстИ ОШ „Браћа Барух“ дочекала Звезду!
Следећи текстПротив Жалгириса у дворани „Александар Николић“