Саопштење ФК Црвена звезда

97

Фудбалски клуб Црвена звезда као највећи и најуспешнији клуб на овим просторима, послује крајње транспарентно, у складу са свим законима Републике Србије и правилима ФИФА, УЕФА и ФСС.

Протекле недеље су у вишедневној радној посети нашем клубу били представници УЕФА задужени за контролу финансијског пословања, који су у сарадњи са представницима независне међународне ревизорске куће детаљно прегледали сву нашу документацију везано за претходни период. Предмет ових провера су били и трансфери наших играча реализованих у претходном периоду. Уверени смо да ће извештај који ће УЕФА ускоро доставити нашем клубу бити званична потврда да ФК Црвена звезда послује у складу са прописима и највишим захтевима надлежних органа, као и да је наш клуб у протекле две и по године одрадио велики посао на финансијској стабилизацији клуба са јасном стратегијом пословања у наредном периоду. О детаљима овог извештаја ћемо јавност благовремено обавестити.

Због свега поменутог, ФК Црвена звезда изражава незадовољство лажним и злонамерним информацијама које последњих дана износи емисија „Инсајдер“ а преноси лист „Курир“. У поменутом листу је изнета тврдња да је неко на трансферу Предрага Рајковића украо 90.000 евра на основу прилога у емисији „Инсајдер“, што је апсолутна лаж.

Иако је све око трансфера играча Рајковића одрађено у складу са прописима, а комплетна документација за плаћање посредничке провизије достављена ФСС, ради истинитог информисања звездашке јавности желимо да разјаснимо и детаље:

– Израелска агенција из Тел Авива је реализовала трансфер Предрага Рајковића из Црвене звезде у Макаби и том приликом смо обавестили ФСС да смо у складу са правилима ФИФА и УЕФА закључили уговор и исплатили 3% од укупног трансфера поменутој агенцији. Могуће је да је Зоран Стојадиновић званични агент играча Рајковића, али он ниједном радњом није био укључен у реализацију трансфера на релацији Црвена звезда – Макаби. Вероватно је агент Стојадиновић учествовао у договору са Макабијем око Рајковићевих личних услова у Тел Авиву и на тај начин је наплатио своју провизију тамо у складу са Правилником о посредницима, а о чему немамо конкретних сазнања нити то треба да интересује наш клуб.

Због свега горе наведеног користимо ову прилику да представницима свих медија у Србији пошаљемо и апел и молбу да се суздрже од изношења у јавност непроверених и неистинитих тврдњи чиме наносе штету и ФК Црвена звезда и спорту у целини. За сва питања која их интересују треба да се обрате нашој служби за односе са јавношћу, а ФК Црвена звезда ће због армије својих навијача на сва питања и одговорити у духу транспарентности на званичним конференцијама за медије, али не у монтираним злонамерним тв емисијама.

Претходни текстДејан Савић најбољи тренер Света!
Следећи текстШахисти Црвене звезде поносни на своје резултате