Голом Руиза Звезда савладала Напредак

62

Фудбалери Црвене звезде успели су да „прегрме“ још једно тешко гостовање и забележе победу – минималну али веома вредну, и задрже предност на табели у односу на пратиоце.

Нажалост, утакмицу између Напретка и Црвене звезде нико неће памтити по голу, акцијама, игри, борби… Главни утисак је повреда Александра Луковића коју је доживео средином првог дела игре. Звездин капитен је након ваздушног дуела незгодно пао на руку, и том приликом се озбиљно повредио. Стадион Напретка напустио је у амбулантним колима, и том приликом био поздрављен аплаузом свих навијача.

Утакмица је оправдала епитет дербија 16. кола. Домаћин је показао да се заслужено налази на високом четвртом месту на табели – Звезди се супротставио храбро и без превише „респекта“. Упркос динамичној утакмици, није створено много прилика за гол. Најбољу прилику Звезда је имала у 30. минуту. Михаило Ристић, који је данас играо на левој страни, упутио је изврстан центаршут на петерац, на правом месту је био Руиз који је главом тукао у гол, али се истакао голман Петровић и са гол линије успео да избаци лопту. Напредак је имао нешто више опасних напада, али није успео да створи стопостотну шансу. Добро је играо Звездин капитен Луковић све до тренутка када се повредио, а њега је потом заменио Томас Фибел који је најпре одмах зарадио и жути картон, а потом и начинио неколико грешака услед недовољне загрејаности. И поред пет минута судијске надокнаде времена, није било голова након првих 45 минута.

Напредак је осетно боље започео други период утакмице. Наши фудбалери су можда у мислима имали и повреду свог капитена, те нису успевали да одиграју онако како умеју. Одбрана је, ипак, добро функционисала, и наш тим је успео да одбије све нападе Крушевљана. Звездин стратег Миодраг Божовић знао је да нешто мора да промени, и у игру је послао Славољуба Срнића и Петра Орландића који су заменили Ристића и Плавшића. Гол је пао у правом тренутку. Играо се 69. минут, Славољуб Срнић је најпре био изблокиран, али се за лопту изборио Руиз који је имао довољно простора и времена да се намести и упути добар шут са око 20 метара. Неодбрањив шут!

Након примљеног гола, Напредак се отворио, али наш тим није успевао да искористи слободан простор који је услед тога настајао. Срнић је пропустио одличну шансу, потом је и Руиз лоше реаговао у изгледном контранападу, а домаћин је имао прилику да казни Звезду за промашаје у самој завршници утакмице. Међутим, тако није мислио Филип Манојловић, који је најзаслужнији што Крушевљани нису успели да изједначе! У последњим минутима Сикимић је у неколико наврата шутирао, али није успевао да погоди оквир гола, тако да је меч завршен победом Црвене звезде!

Тешко извојевана победа, али веома значајна пред наставак првенствене трке.

Напредак – Црвена звезда 0:1 (0:0)
Стадион: Градски стадион у Крушевцу. Гледалаца: 9.000. Судија: Владо Глођовић.Стрелци: Руиз у 69. минуту.

Напредак: Петровић, Ндијае, Лековић, Пројић, Миладиновић, Симоновић, Шљивић, Гобељић, Маркоски, Петровић, Вукановић.
Резерве: Јанковић, Јововић, Пуношевац, Вулић, Бељић, Фримпонг, Варга.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Ристић, Плавшић, Руиз, Сикимић.
Резерве: Супић, Цветковић, Фибел, Ан. Луковић, Срнић, Виеира, Орландић.

Претходни текстЦрвено-беле протутњале кроз Футог
Следећи текстЛуковић прошао без теже повреде