Црвено-беле протутњале кроз Футог

131

Сјајан меч у Футогу одиграле су одбојкашице Црвене звезде! Црвено-беле су у 6. колу Суперлиге Србије веома убедљиво савладале Футог резултатом 0:3, по сетовима 16:25, 14:25, 10:25, после само 66 минута игре.

Коначно су се све коцкице сложиле у тиму Црвене звезде. Све је беспрекорно функционисало и то је резултирало најбољом партијом наших одбојкашица у овој сезони.

Након уводног вођства домаћих, Црвена звезда је преузела контролу над игром и врло брзо је преокренула резултат. Са пет узастопних поена црвено-беле су повеле са 5:10. Међутим, Футог је стигао до изједначења (12:12), а Звезда са два блока Бојане Миленковић поново стиче предност. Уследио је фуриозан завршетак сета црвено-белих. Прво су нанизале шест поена, а потом рутински дошле до вођства – 16:25.

Црвена звезда је наставила са сјајном игром. Четири поена на почетку другог периода игре приморала су тренера домаћих да искористи први тајм аут. Футог се примакао нашем тиму на само поен заостатка (6:7), када је уследио нови рафал црвено-белих. Пет поена, које су наизменично освајале Лукић и Миленковић донеле су Звезди вођство од 6:12. Измене домаћину нису донеле жељени резултат, па је Звезда повела са 10:19. Три узастопна поена на сервис Милке Стијепић и Звезда стиже до двоцифреног вођства (12:23). Асом Николине Лукић црвено-беле су дуплирале предност – 14:25.

Изабранице Мирјане Мусулин су у трећем сету биле немилосрдне према домаћину. Водила је наша екипа са 1:6, па је са још четири поена у низу стигла до 3:11. Предност Звезде се константно увећавала, па је врло брзо била двоцифрена (5:15), када је Милићевић искорситио и други тајм аут. Поени Звезде су наставили да се ређају, блок Миленковићеве, поен Ђорђевићеве, па ас Катарине Чанак за 5:18. Блоком Олге Јејић Звезда је стигла до 15 меч лопти, другу је искористила, па је наш тим почео да слави убедљив тријумф – 10:25.

У 7. колу Суперлиге Црвена звезда дочекује Јединство из Ужица наредног викенда.

ФУТОГ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (16:25, 14:25, 10:25)
Футог – Хала спортова. Гледалаца: 200. Судије: Игор Миљковић и Анђелко Поповић. Трајање меча: 66 минута.
ФУТОГ: Перишић, Нешић, Михајловић 7, Рељић 3, Радуловић 4, Панић 1, Љубичић 1, Спасенић (либеро), Дробац 5, Калман 5. Нису играле: Гемовић и Милошевић. Тренер: Спасоје Милићевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 8, Чанак 5, Ђурић 1, Вукомановић (либеро), Јејић 3, Радмиловић, Ђорђевић 1, Миленковић 17, Стијепић 9, Лукић 16. Нису играле: Секулић и Букилић. Тренер: Мирјана Мусулин.

Претходни текстОдбојкаши Звезде отпутовали у Измир
Следећи текстГолом Руиза Звезда савладала Напредак