Божовић пред Напредак

78

Овог викенда утакмицама 16. кола наставља се Суперлига Србије. Фудбалери Црвене звезде гостују Напретку у Крушевцу у суботу, 19. новембра, од 17 часова.

Шеф стручног штаба црвено-белих Миодраг Божовић изнео је ошекивања пред овај дуел.

Напредак је најпријатније изненађење у овом делу сезоне и зато ће нам ово бити јако тешко гостовање. Ради се о изузетно искусној екипи која је протекле године играла заједно у Првој лиги што значи да су уиграни, добро су вођени од стране веома искусног тренера. Стадион ће бити пун и сигурно нам неће бии лако. Очекујем лепу утакмицу, прави фудбалски амбијент у фудбалском граду. Драго ми је што се Напредак вратио на велика врата у Суперлигу – рекао је Божовић.

Искусни стратег говорио је о играчком кадру који има на располагању за меч у Крушевцу.

Ристић је имао врло важан наступ од педесетак секунди у младој репрезентацији, надам се да ће бити спреман. Једино ако не буде уморан – нашалио се искусни стратег додавши да честита свом колеги Сивићу велики успех који је остварио са младом решрезентацијом и наставио:

Од играча због повреде у Крушевац неће путовати Рендулић, Моуче такође има проблем са повредом, као и Канга већ дуже време. Играчима је користила репрезентативна пауза јер смо до сада одиграли већ 23 утакмице. Када додамо још шест колико је остало до краја дођемо до 29 утакмица, а то је раније био број мечева које одиграмо у току целог првенства.

Напредак је у врло успешној серији, Крушевљани су везали шест победа.

Свака серија има крај, тако су се и неке наше успешне серије победа завршавале. Без обзира на њихов досадашњи учинак надам се да ћемо успети да остваримо повољан резултат. Они су врло искусна екипа. Маркоски и Шљивић су играчи од којих највише зависи њихова игра. Такође Миладиновић који је наступао и за Звезду и у иностранству је врло важан играч. Имају још доста фудбалера у доброј форми. Много зависи од тога у којој формацији ће изаћи на терен, они свакако играју веома интересантан фудбал.

Звездин тренер истакао је да је у овој фази рано говорити о томе ко ће освојити првенство.

Да ли ће Напредак играти отворено, нападачки или не стварно не могу да претпоставим, али у већини утакмица противнике натерамо да играју затворено против нас. Надам се да ће тако бити и у Крушевцу. Свакако ће бити тешко гостовање, као и наредно у Горњем Милановцу, али сигурно неће бити и одлучујуће. Прошле сезоне смо имали 32 бода предности, а у тренутку када смо одложили утакмицу са Борцем Чукарички нам је пришао на само шест бодова. Првенство ће се сигурно решавати на пролеће. Колико год сада да одмакнемо, то нам неће значити много, осим што је, наравно, много пријатнија атмосфера у екипи када се побеђује.

Како све више Звездиних омладинаца потписују професионалне уговоре сеф стручног штаба Миодраг Божовић говорио је о њиховој шанси у тиму.

Звезда сваке године прави екипу за успех у Европи, али никако да је направи. Овај клуб нема других могућности осим да форсира своје играче из Омладинске школе и да их продаје. Имамо ситуацију да морамо да продамо Грујића, Јовановића, Катаиа, а да јуримо Европу. То су све контрадикторности. Биће тешко и у будућности, Звезда мора да живи од продаје својих играча и када ће се десити да се поново окупи нека екипа која ће направити велики европски успех нико не зна и не може да гарантује. Не могу да лажем и тврдим да ће бити боље када је врло тешко без буџета и без појачања на време. Што се тиче младих играча, Звезда је раније увек имала своју филијалу где је слала најталнтованије фудбалере. Било би лепо да и сада имамо екипу која се такмичи у нижој лиги и да сви играчи који су пред вратима првог тима тамо играју и стичу искуство.

Једно од питања новинара било је о статусу Хуга Виеире у тиму, који је прошле године био један од најзапаженијих фудбалера.

У екипи се налазе они који најбоље тренирају и најбоље играју.

У току паузе у првенству у медијима се говорило о одласку Миодрага Божовића из Звезде.

Не сметају ми те приче. Једног дана ћу свакако морати да одем одавде. Тренутно немам никакву понуду, да имам рекао бих. То су све само нагађања – закључио је Божовић.

Претходни текстЗвездине даме гостују Футогу
Следећи текстКомпанија „CRRC“ гост Звезде