Црвено-беле у четвртфиналу Купа Србије

97

Одбојкашице Црвене звезде пласирале су се у четвртфинале Купа Србије пошто су у Горњем Милановцу савладале екипу Таково Звезда Хелиос са 0:3, по сетовима 12:25, 21:25, 21:25.

Црвено-беле су биле веома убедљиве у првом сету. Брзо су стекле предност од пет поена (3:8), али су домаће успеле да смање заостатак после низа грешака наших одбојкашица. Ипак, Звезда серијом од 2:10 стиже до двоцифрене предности, а потом рутински осваја први сет и долази у вођство – 12:25.

У другом периоду игре домаће су пружиле јачи отпор. Повеле су са 8:5, а наш тим је низом од пет поена на сервис Николине Лукић (два аса), преокренуо резултат у своју корист. Црвено-беле су одржавале вођство од три поена све до завршнице када је Таково успело да се примакне на само један поен (20:21). Уследила је сервис грешка Андрићеве, а потом и блок Вање Букилић и Звезда је могла мирно да дође до вођства од 0:2 – 21:25.

Домаћи тим је био веома упоран. После низа грешака Звездиних дама повеле су одбојкашице Такова са 11:7. Уследио је рафал црвено-белих, када је на сервис линију стала Кристина Ђурић и Црвена звезда је убрзо, после два блока Вање Букилић и два аса Ђурићеве повела са 11:13. Уследило је изједначење, а наше одбојкашице су преко Лукићеве и Букилићеве поново нанизале четири поена и дошле до предности која им је обећавала мирнију завршницу. Управо то се и десило. Изабранице Мирјане Мусулин нису дозволиле домаћину да угрози њихово вођство, па је на крају Звезда славила са 21:25.

Црвена звезда се овом победом пласирала у четвртфинале Купа Србије. Поред црвено-белих пласман у четвртфинале 51. Купа Србије изборили су Визура, Железничар из Лајковца, Спартак из Суботице, Јединство из Старе Пазове, Динамо из Панчева, МД Зрењанин и ТЕНТ из Обреновца.

Жреб за четвртфинале Купа Србије у конкуренцији одбојкашица обавиће се сутра (четвртак, 16. новембар) у Кристалној дворани у Зрењанину од 17,55 часова, уз директан пренос на РТС 2, пре почетка меча осмине финала одбојкаша Клек Србијашуме – Партизан.

Одбојкашице Црвене звезде наредни меч играју у суботу 19. новембра од 15 часова када ће гостовати у Футогу, у оквиру 6. кола Суперлиге Србије.

ТАКОВО ЗВЕЗДА ХЕЛИОС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (12:25, 21:25, 21:25)
Горњи Милановац – Дворана: СХ Бреза. Судије: Ђорђе Зеленовић и Невена Нешковић. Трајање меча: 67 минута.
ТАКОВО ЗВЕЗДА ХЕЛИОС: Ненадовић 1, Поповић, Пауновић 5, Петровић, Миленовић, Мијатовић, Паровић 5, Гочанин (либеро), Трифуновић 5, Андрић 5. Нису играле: Матић и Ћирковић. Тренер: Милан Милошевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 6, Секулић, Чанак 4, Ђурић 2, Вукомановић (либеро), Јејић, Радмиловић 1, Миленковић 9, Букилић 12, Лукић 15. Нису играле: Ђорђевић и Стијепић. Тренер: Мирјана Мусулин.

Претходни текстКобиљски: Пресудио квалитет
Следећи текстДејан Радоњић тренер кола у Евролиги!