Аркас успешнији од Звезде

98

Аркас из Измира победио је Црвену звезду у утакмици трећег кола ЦЕВ Лиге шампиона резултатом 3:0 (25:15, 25:23, 25:14), после 72 минута игре.

Црвена звезда је успевала да држи ритам до првог техничког тајм-аута. После тога, њихов напад бива потпуно заустављен. Аркас је постао поентерски доминантан, успешан у блоку, а чекао је и грешке црвено-белих који су већину напада покушали да реализују преко Александра Благојевића.

Када је изгледало да ће Аркас „протрчати” кроз други период, Звезда је збила редове и успела да од 5:10, изједначи на 12:12, а неизвесност се наставила до саме завршнице периода. Београђани су се сјајно бранили, Кобиљски је изменама покушавао да поремети противника, па је уместо Милутиновића ушао Мунћан, а Самарџић је заменио Шкрбића, али су Сандерсове дијагонале и Санчезови напади ипак пресудили у корист гостију.

Остатак меча обележила је потпуна доминација Аркаса. Гости су били сјајни у свим елементима игре, чекали су грешке Црвене звезде и правили серију поена, за лаку победу од 3:0.

Реванш утакмица ће се одиграти у недељу, 20. новембра од 15 часова по нашем времену у Измиру, уз директан пренос на ТВ Спорт Клуб.

Победници 3. кола такмичење ће наставити у 4. колу, односно групној фази Лиге шампиона (6. децембар – 1. март). Поражене екипе из 3. кола Лиге шампиона наставиће такмичење у шеснаестини финала Купа ЦЕВ (4. и 18. јануар).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АРКАС 0:3 (15:25, 23:25, 14:25)
Београд – Дворана: УСЦ „Вождовац”. Гледалаца: 800. Судије: Богдан Лауренциу Стоика из Румуније и Петер Сабо из Мађарске.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић 7, Самарџић, Петровић, Гмитровић, Машуловић 6, Милутиновић 1, Нејић 2, Стојсављевић 5, Мунћан 2, Благојевић 17, Вељовић, Јевтић (либеро). Тренер: Драган Кобиљски.
АРКАС ИЗМИР: Сандерс 4, Боргес 10, Санчез 19, Дурмаз, Гокгоз 9, Капионоглу 9, Коц 8, Гулмезоглу 1, Сикар, Каја, Каратас, Онајли, Переира (либеро 1), Ергул (либеро 2).Тренер: Глен Хог.

Претходни текстИ Немачка је наша кућа!
Следећи текстКобиљски: Пресудио квалитет